Defkon, molim Te, reci nam (nama na ovom forumu, da ne bude zabune, tko je to "mi"), kojim načinom plačanja kupuješ (ili ne kupuješ) rezervne dijelove za svoje vlastito privatno pomagalo (u daljnem tekstu VPP), (pop-zakovice na primjer), i na koji način nadoknadiš vrijeme, vještinu i rad automehaničaru za popravak VPP-a, te kako nadoknadiš nenamjerno izazvanu štetu nekom drugom korisniku i/ili vlasniku DPP-a?
Ajde, čak i malo više od toga.
Dakle prije nego li sam tamo nekih 25 godina unazad započeo sve ovo, donio sam čvrstu odluku da mi ne vrijedi živjeti ako stvar ne istjeram do kraja, i da nema te cijene koju za to nisam spreman platiti. Drugim riječima, radi se o onom nečemu najdubljem u čovjeku što nas sve čini različitima odnosno unikatnim jedinkama. Prekid življenja s obitelji
(30 godina s dragom i desetak s našim jedanaestogodišnjim klincem), situacija je na koju danas nakon godinu dana gledam tako da iako sam počinio strahovitu grešku - nimalo nisam u krivu.
Ovo s putnim pomagalom je jako friško - tek mu je nekoliko dana tako da praktičnih iskustava naravno još nema. Priprema je međutim itekako bilo, jer se ni slučajno ne radi o nepromišljenom potezu.
Ima nekoliko godina da sam se totalno skinuo s ovisnosti o putnom pomagalu. S obzirom na ono što ćeš u donjim redovima pročitati možda će to izgledati poprilično čudno, no nikakve borbe nije bilo, jednostavno mi to došlo samo od sebe. Otkako sam se prije otprilike 12 mjeseci vratio živjeti na geografsko područje tzv. Pule, svako jutro gimnasticiram cirka sat vremena, svaki drugi dan trčim uz more (još uvijek pušim al' sam vrlo blizu prestanku), svugdje brijem biciklom, a za duža putovanja kupim kartu i putujem čime mi je već najprikladnije. Stoga ne treba biti nuklearni fizičar da bi se zaključilo kako je putno pomagalo čist "politički" potez - u prijevodu nisu informativne oznake tu zbog putnog pomagala već je putno pomagalo tu zbog informativnih oznaka.
- ne samo zadnjom Obaviješću već cjelokupnom mojom Dokumentacijom isključena je svaka sumnja smijem li ja raditi to što radim s putnim pomagalom ili ne;
- za nadoknađivanje štete postoje ta neka osiguranja, a ona su čista prevara koju je više nego lako dokazati prostom matematikom. Naime kad se zbroje sve police dolazi se do šokantnog otrkića kako je pokriće sitnije nego što je tebi prljavštine ispod malog nokta. U svrhu nadoknađivanja eventualne štete ja imam moj platni instrument SOVRO, a onako usput već nekih mjesec i nešto na Arbitražnom Sudu Pravde je u tijeku proces čiji je temelj Tužba koju sam podigao protiv Ivane Jakir Bajo ili ti tzv. Glavnog Državnog Rizničara Republike Hrvatske;
- tek što mi ko mladcu onomad brada počela rasti, već sam ohoho bio poznat kao "doktor" za aute. Nema tu puno priče, nas se par klinaca ludo napalilo na sportske prerade, i tada to nije bilo pitanje vještine nego stil života. Ova ti je slika recimo primjer kako uživati u Ferrariju možeš i bez novca ukoliko si dovoljno kreativan, ili je to barem bio slučaj sa mnom, a interesantno je primjetiti da tzv. registarskim pločicama nema ni traga ni glasa

Dakle s ovim tvojim pretpostavkama kao što vidiš nema nikakvih problema, a osim toga moja su poznanstva veoma široka i prekrasna je spoznaja da još uvijek ima dosta njih kojima je prijateljstvo važnije od naplaćivanja usluga.
By the way, u povjerenju, informativne oznake nisam sam postavio na moje putno pomagalo već sam otišao kod stare stručne ekipe, hahahahaaa čisto da vidim reakciju i šteta što nisam imao kameru. Naravno da sam im se za trud odužio u kafiću