Zapamti

"Ako nikad nisi ispao glup, nikad nećeš postati stručnjak."

Autor Tema: PDC u Rijeci, listopad - studeni 2018.  (Posjeta: 958 )

Nikola

  • Admin
  • Legenda foruma
  • *****
  • Zahvale:
  • -Dao: 1319
  • -Primio: 742
  • Postova: 1944
PDC u Rijeci, listopad - studeni 2018.
« : 09 Rujan, 2018, 21:22:06 »
TEČAJ PERMAKULTURNOG DIZAJNIRANJA (PDC) u Rijeci, listopad - studeni 2018.

Program je raspoređen kroz produljena četiri vikenda, petkom od 17:00 do 21:00 te subotom i nedjeljom od 9:30 do 19:00 sati (uključujući pauze za ručak), uz eventualne minimale izmjene u dnevnoj satnici.
>> 19. - 21.10.2018.
>> 26. - 28.10.2018.
- vikend pauze -
>> 9. - 11.11.2018.
- vikend pauze -
>> 23. - 25.11.2018.

Detaljnije u nastavku, PRIJAVE ovdje: https://goo.gl/NhcvUb

-----

Nakon dugih 5 godina, konačno je tečaj permakulture ponovo u Rijeci!

Bez obzira imate li vrt, imanje, komadić betona ili možda radite s grupom ljudi, tečaj permakulture je dobar temelj za osmišljavanje učinkovitijih sustava koji štede energiju, vrijeme, novce i živce, te kreativnu primjenu tehnika koje uz lako dostupne resurse grade tlo, bolja rješenja za stanovanje i bolje odnose u zajednici, povećavaju urod i obogaćuju okoliš. Permakulturni dizajn integrira tradicijska i suvremena znanja i vještine, te oblikuje životni prostor oponašajući prirodne procese. Dizajnirati možemo gotovo bilo što: svoju kuću, stan, imanje, organizaciju, kvart, pa čak i svoj posao.

Ovo je intenzivan 72-satni tečaj permakulture (Permaculture Design Course, PDC) uz dodatne praktične radionicame. Tečaj sadrži oko 80 sati predavanja i interaktivnih modula kroz koje polaznici usvajaju permakulturnu etiku i vještine dizajniranja, upoznaju se s raznim tehnikama i praktičnim rješenjima koje mogu samostalno primjenjivati u svakodnevnom životu, a dobivaju priliku uz stručno mentorstvo osmisliti konkretan dizajn za vlastite projekte. Permakultura je praktičan dizajn održivih sustava i globalni društveni pokret za stvaranje lokaliziranih i otpornih zajednica. Permakultura je nova, održiva kultura!

-----

Program je raspoređen kroz produljena četiri vikenda, petkom od 17:00 do 21:00 te subotom i nedjeljom od 9:30 do 19:00 sati (uključujući pauze za ručak), uz eventualne minimale izmjene dnevnoj u satnici. Nakon drugog i trećeg vikenda uključili smo i po tjedan odmora, kako program ne bi bio preintenzivan i kako bi sudionici imali više vremena za primjenu naučenog u privatnom životu.

19.- 21.10.2018.
26.- 28.10.2018.
vikend pauze
9.- 11.11.2018.
vikend pauze
23.- 25.11.2018.

Voditeljica tečaja je Gordana Dragičević, nositeljica permakulturne diplome od 2013. godine. Ostali edukatori i facilitatori su Cvijeta Biščević, Mario Miličević, Mladen Mladenović i Nenad Maljković.

-----

Moduli:
- uvod u permakulturu; stanje društva i okoliša
- permakulturna etika i principi; sistemski dizajn i tehnike permakulturnog dizajniranja
- čitanje krajolika, analiza i mjerenje terena, iscrtavanje osnovne karte u mjerilu
- briga o tlu, razumijevanje mikroekosustava tla, tehnike za analizu i poboljšanje kvalitete i plodnosti tla, kompostiranje
- biljne zajednice u prirodi i korisne biljke: od biljaka indikatora tla, do šuma
- uzgoj hrane: vrtlarenje, njive, šumski vrt, agrošumarstvo, regenerativna poljoprivreda
- životinje u permakulturi
- voda: voda u krajoliku, sakupljanje vode, pročišćavanje i recikliranje otpadnih voda
- energija: energetska učinkovitost, jednostavne pasivne tehnologije, obnovljivi izvori energije
- održivo graditeljstvo: gradnja prirodnim i recikliranim materijalima
- urbana permakultura: tehnike za male prostore, zgrade i održive kvartove
- društvo: održive zajednice, odnosi, grupni rad, suodlučivanje
lokalizirana dobra ekonomija
- tranzicijski pokret
- praksa dizajniranja: zadnja tri dana tečaja polaznici izrađuju permakulturne dizajne za stvarne projekte po svom izboru

Međunarodno priznati certifikat dobivaju polaznici koji sudjeluju na više od 80% modula, te na izradi i prezentacijama dizajna na kraju tečaja.

-----

Suorganizatori tečaja su udruge Hrvatska permakultura i Društvo za istraživanje i potporu. Predavanja će se održavati u prostoru Društva za istraživanje i potporu (Ul. Ivana Dežmana 3, Rijeka), a praktičan rad na terenu, na lokacijama u gradu i neposrednoj okolici.

Cijena tečaja je 1.900 kn. Otvorena je mogućnost uplate u nekoliko obroka.

Prijave su obavezne unaprijed i broj mjesta je ograničen. Za prijavu molimo da ispunite svoje podatke u ovom kratkom obrascu (KLIK NA POVEZNICU): https://goo.gl/NhcvUb

Ako imate dodatnih pitanja, obratite se mailom na: gordana.permakultura@gmail.com
Problem je rješenje

 

Powered by EzPortal