Zapamti

"Bolje je pojesti jednu dobru krušku negoli košaru
trulih."

Autor Tema: Prirodno konzerviranje ribe  (Posjeta: 4714 )

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Zahvale:
  • -Dao: 167
  • -Primio: 67
  • Postova: 133
Prirodno konzerviranje ribe
« : 20 Ožujak, 2015, 21:54:49 »
Ne znam gde bih ovo pitao,pa neka ga ovde.
Ima li neki provereni starinski način za konzerviranje ribe,sardele,fileta skuše?
Nešto sa maslinovim uljem,ili u salamuri(sirće/ocat/kvasina)sa začinima?
Ovde je izbor konzervirane sardele slab.ili je sa ''biljnim''(čitaj GMO sojinim)uljem,ili je neko u maslinovom(opet diskutabilno)ulju ali je cena-otkida uši!
U ribarnicama ima sveže i smrznute sardele po pristupačnim cenama,a skuše ima preko cele godine.

Nikola

  • Admin
  • Legenda foruma
  • *****
  • Zahvale:
  • -Dao: 1291
  • -Primio: 706
  • Postova: 1897
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #1 : 21 Ožujak, 2015, 09:17:15 »
Preporucam carpaccio, vrlo brzo i jednostavno, sastojci prirodni i zdravi, riba moze stajati nekoliko mjeseci.

http://www.coolinarika.com/recept/carpaccio-od-incuna-marinirani-incuni/
Problem je rješenje

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Zahvale:
  • -Dao: 167
  • -Primio: 67
  • Postova: 133
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #2 : 21 Ožujak, 2015, 09:29:30 »
Da li je ovo moguće i od ostalih vrsta ribe-skuše,sardele,haringe?

Nikola

  • Admin
  • Legenda foruma
  • *****
  • Zahvale:
  • -Dao: 1291
  • -Primio: 706
  • Postova: 1897
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #3 : 21 Ožujak, 2015, 09:40:39 »
Mislim da nema razlike, jeo sam haringu pripremljenu na slican nacin, rekao bih da je jedini uvjet da je meso izrezano na tanke fileje.
Problem je rješenje

Dzionik

  • Global Moderator
  • V.I.P.
  • *****
  • Zahvale:
  • -Dao: 65
  • -Primio: 177
  • Postova: 416
Odg: Prirodno konzerviranje ribe
« Odgovori #4 : 22 Ožujak, 2015, 09:21:56 »
To je mariniranje nije konzerviranje..
Ja sam jedno vreme radio marinadu od skuša, izfiletira se i prži na brašnu pa se redja u posudu sa dosta ruzmarina, lovora, bibera i limuna. Dobro se spakuje da ima što manje vazduha i može da stoji dosta dugo u frižideru.
Slično se radi i marinada od sardela i to je lek posle burne noći:-) osvežavajuće kiselo i hranjivo, diže na noge.....

 

Powered by EzPortal