Udruga U ŠUMI – Blatuša

Udruga U ŠUMI neprofitna je organizacija upisana u Registar udruga RH, osnovana 2013. godine sa sljedećim ciljem:
„Poticanje, promicanje, razvitak i unapređenje života u skladu s prirodom, zaštita životinja te očuvanje prirodne, nematerijalne i kulturne baštine u Republici Hrvatskoj.“ (izvadak iz Statuta Udruge U ŠUMI)

Naš cilj je živjeti u skladu sa svime što nas okružuje poštivajući prirodu, biljni i životinjski svijet bez iskorištavanja i biti primjer drugima da se na taj način može živjeti još bolje. Mi U ŠUMI nastojimo prikupiti i sačuvati stara znanja i vještine koje u današnje vrijeme polako, ali sigurno tonu u zaborav, težimo biti samoodrživi i samodostatni te na tom putu poštivati prirodu i njezine resurse.

Svjesni smo da smo dio prirode i da je sve u prirodi povezano. Kao svjesna bića preuzimamo odgovornost za svoje postupke i tražimo ravnotežu. Vraćamo se jednostavnijem životu koji se bazira na stvarnim ljudskim vrijednostima kao što su poštivanje, povjerenje i tolerancija.

Praktično… pečemo svoj kruh i proizvodimo svoju hranu, izrađujemo svoje sapune, sredstva za čišćenje i kozmetiku, beremo samoniklo bilje, radimo shiatsu za ljude i životinje… i to je tek početak naše priče.

Želimo naša iskustva i znanja prenijeti svim ljudima koji su zainteresirani za prirodu, ali prije svega želimo naš prirodan način života približiti djeci – pokazati im da se može živjeti i na drugačiji način od onoga kakvog vide na televizijskim ekranima i u gradovima.

http://www.udrugausumi.hr/hr/
https://100posto.hr/zivot/bio-sam-vojnik-vozio-sam-harley-davidsona-i-nemilo-trosio-a-nisam-bio-sretan-sad-nemam-skoro-nista-ali-imam-sebe
https://www.facebook.com/udrugausumi/?_fb_noscript=1

12 komentara na forumu Autor: Harp zadnji komentar: 20/11/2019 22:00 od Harp