tek san sad skužija da se ovde otvorila rasprava o bioplinu a ja taman otvorija novi post o tome...

dakle da se uključin... već dugo brijen po bio plinu i nakon miseci proučavanja do u detalje i čitanja studija od indije pa do zadnje seoske zabiti u sjevernoj kini, san i sam krenija u konstruiranje jednog takvog postrojenja za proizvodnju bioplina iz kućanskog otpada. čisto za informaciju u kini i indiji ima na milijune takvih postrojenja. i totalno su vodeći u malin kućnin postrojenjima. naravno ako oćes hightech postrojenja onda ideš u njemačku i dansku. oni briju na inox, hrpu certifikata i pravila...
stvar funkcionira. garant! i svako ko kaže da je sve ovo šta piše po internetu patka, nema pojma.
stvar ne može bit jednostavnije nego šta je. ima tona how to na internetu i svako zna držat pilu u ruci može to napravit. ono šta je najkompliciranije je skužit omjer suhe organske tvari koje stavljaš u digestor. i tu se ja još brusin. plin ćeš dobit i ako malo "mašiš" samo će ti bit manji prinos. jer moraš pazit na pH i teperaturu u digestoru jer bakterijama koje proizvode metan paše viša temperatura.
jedino šta san ja picajzla pa oču postić maksimum...