Zapamti

"Borac koji pobjegne može se opet boriti."

Autor Tema: Pobjeda nad CFL-ovim žaruljama  (Pročitano: 3617 puta)

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
Pobjeda nad CFL-ovim žaruljama
« u: 29 Rujan, 2016, 21:12:41 »

Nekad davno nakon što sam pročitao Mandrilov članak: http://www.mandrilo.com/index.php/istina-o-zaruljama izbacio sam ih iz kuće.

Pisalo se dosta o štetnostima ali inertna masa to nije uvažavala pa su se masovno koristila po kućama i javnim ustanovama (npr. bolnicama!).

Na kraju ih je pobijedio kapitalizam sa LED-icama, nije idealno ali je najoptimalnije.

Nema više radijacije i žive i doslovno je ugodnije kupovati u trgovačkom centru sa led resvjetom neko sa cfl rasvjetom  :001_cool:

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 966
  • -Receive: 451
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
Odg: Pobjeda nad CFL-ovim žaruljama
« Odgovori #1 u: 29 Rujan, 2016, 23:29:47 »
Odlično (i opširno) obrađena tema. 🙆
« Zadnja izmjena: 29 Rujan, 2016, 23:31:46 od fazy »
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.