Moja baterija je 12ah... motor povuče i 1,5 kw kod kretanja => možeš pogoniti i kakav frižider...
ovdje možeš vidjeti raspon što se "sve" nudi cca za koje novce
https://www.electrom.si/index.php?_route_=baterije-za-elektricna-kolesa/Panasonic-battery-electric-bicycle-baterije-električno-kolo
Pražnjenje baterije na eBajku ovisi kako voziš (razina asistencije el. motora),
meni ostane u bateriji i poslije 25km (u brdovitim uvjetima)
a i sigurno nećeš biti na biciklu cijeli dan
(tako da bude i punjenja preko dana bez skidanja bat. sa eBike-a)...
Unazad nekih 10 god. na RV sceni su se pojavili uređaji na 48V istosmjerno
=> zanimljivo zbog izbjegavanja invertera / snižavanja cijene malih sustava.
Svakako ako se misli koristiti baterijski alat i eBike bilo bi razumno iskoristiti
NEjeftine baterije tih sustava za spremanje el. energije => prednost manja težina
Li-bat. u odnosu na PB gel kod prenosivih sustava.
Svakako mi se čini razumno odvojiti elektroniku i spremnik baterija (pod ključem) od FN modula (vani)
Osim toga teretni eBike može povući dosta toga pa za manje terete ne treba pokretati automobil...
Od 7 Ah pa na dalje, možda su 10Ah najzastupljenije.
Govorimo o 48V baterijama? 10Ah/48V bi bio ekvivalent onda 40Ah/12V... još uvijek mi ne izgleda kao neki značajni kapacitet za vikendicu? Osim toga, baterija se može puniti samo preko dana kada se nalazi na eBikeu, znači trebaju nam dva seta. Ako smo cijeli dan vozili eBike, onda navečer imamo samo jednu bateriju punu, a ta nam treba za napajanje noćnih potrošača. Ujutro su nam obje baterije prazne. Nema vožnje.
Mislim da bi se eBike bolje kombinirao sa nekim sustavom koji puni noću, recimo vjetroturbina. Sa solarnim sustavom mi eBike za sad više izgleda kao još jedan potrošač.