Zapamti

"Čak i perje može potopiti brod."

Autor Tema: Solarno grijanje vode  (Pročitano: 55770 puta)

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
Odg: Solarno grijanje vode
« Odgovori #90 u: 21 Travanj, 2020, 22:29:29 »
tnx, mislim da je taj visokotemperaturni ok. Zanima me koliko će kišnica upiti kemije iz farbe kada stoji recimo tjedan dana na suncu.

pretpostavljam da će boja biti potpuno inertna kada se osuši, a da se nuspojave iz ST lista odnose na fazu kada se nije osušila.
« Zadnja izmjena: 22 Travanj, 2020, 09:14:01 od TB »

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1646
  • -Receive: 1371
  • Adm
« Odgovori #91 u: 22 Travanj, 2020, 09:25:50 »
Sjetio sam se da ti visokotemperaturni postižu čvrstoću tek kad se jako zagriju. Pa možda ofarbati i ostaviti prazan bojler (bez vode) neko vrijeme na suncu? Da se ispeče. Ne znam je li to dovoljno, ili treba još viša temp.
Problem je rješenje

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #92 u: 03 Svibanj, 2020, 14:59:06 »
izvana sam ofarbao bojler običnim sprejom, a iznutra bojom na bazi vode. Iz Chromos-a su mi ljubazno odgovorili da nemaju specijalnu boju za unurašnjost bojlera ali da Aqualux lak jedini ima certifikat da može biti u neposrednom kontaktu s hranom.

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #93 u: 31 Svibanj, 2020, 20:44:53 »
naravno da unutrašnjost bojlera i nakon par tjedana ima miris po boji a vanjski dio bojan najobičnijim sprejem nema miris ::)

Greška jer sam koristio Hempel temeljnu i Swingcolor lak na bazi vode umjesto Chromosovog  :mellow:

andjelkoasa

• V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 559
  • -Receive: 209
« Odgovori #94 u: 01 Lipanj, 2020, 21:21:16 »
Koja je svrha bojanja bojlera iznutra?

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #95 u: 02 Lipanj, 2020, 10:56:17 »
da ne hrđa, postojeća boja se počela ljuštiti.

Tako to ispada kada ideš raditi nešto po PS-u, ispadne još gore  :)

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.