Zapamti

"Bolje je biti pas u mirno doba negoli čovjek u doba nemira."

Autor Tema: Plotanje (a ne na A1 printeru)  (Pročitano: 8887 puta)

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1637
  • -Receive: 1313
  • Adm
Odg: Plotanje (a ne na A1 printeru)
« Odgovori #15 u: 25 Studeni, 2016, 18:09:04 »
Ovakav vjetrobran mi se odavno mota po glavi jer ga stalno viđam i funkcionira besprijekorno. Radi se o otvorenom upravljačkom mjestu na brodu gdje bi vjetar pravio probleme, a nije moguće podići visok zid.

Zanemarite to što je ograda na jednom mjestu malo viša, isto je i kada je svugdje jednake visine. Ako se ispred ograde postavi komad lima, obično na donjoj strani malo više odmaknut, a gore postavljen malo bliže, onda se formira nekakva skretnica za vjetar koja ga lansira visoko iznad glave.

Ovakav dizajn nisam još nigdje drugdje vidio, moguće je da nije primjenjiv na većini mjesta, ali izgleda mi jako zgodno. Npr. kako sa plotom visine 1,2m štititi mladu voćku od preko 2m? Na ovaj način, to nije problem. Pod pretpostavkom da bi radilo na prosječnoj livadi.
Problem je rješenje

divergent

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 21
  • -Receive: 45
  • Sulude ideje iz divergentske škrinje ludila
Odg: Plotanje (a ne na A1 printeru)
« Odgovori #16 u: 25 Studeni, 2016, 19:13:58 »
Zanimljivo...

Inače, trebao mi je par minuta da shvatim sliku, pa za ostale: desni dio slike nije bok broda, nego fronta. :)
Od kolijevke, pa do groba, za ispiranje mozga je doba

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.