Zapamti

"Crjepovi koji nas štite od kiše izrađeni su za lijepa vremena."

Autor Tema: Uzgoj bukovace na vrtnim gredicama! (eng)  (Pročitano: 5375 puta)

Šef!

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 8
Uzgoj bukovace na vrtnim gredicama! (eng)
« u: 02 Lipanj, 2014, 10:42:37 »
https://www.youtube.com/watch?v=5Vmhxt_QhqI

fora mi je ovo jer sam trenutno u spici sa gljivama a totalno je u skladu sa načelima permakulture jer obuhvaca više elemenata.

Nakon što gljive dekompostiraju slamu(ili drugi ugljicni materijal) ostavlja plodno tlo za uzgoj povrca te sama struktura tla nakon prisutnosti gljiva(zbog razvitka micelija) je porozna ima velike kapacitete za zadrzavanje vode, nutrijenata te zraka koji su potrebni za uspjesan daljnji uzgoj :).

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 355
Odg: Uzgoj bukovace na vrtnim gredicama! (eng)
« Odgovori #1 u: 12 Lipanj, 2014, 09:45:03 »
Može i na terasi - za sada je gotovo sa uzgojem - pretoplo
Treća slika prvi pokušaj G2G - greška ostalo premalo mjesta u tegli za "rastresanje" (ostaviti 1/3 prazno)
« Zadnja izmjena: 12 Lipanj, 2014, 09:49:13 od m2 »

Šef!

• Početnik
  • Thank You
« Odgovori #2 u: 12 Lipanj, 2014, 12:00:42 »
Ja sam jucer nacjepio metrice bukve i stavio ih u vrece te u sumu, Ak jesad pretoplo za jesen bude neš valjda ? ili proljece

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 355
« Odgovori #3 u: 12 Lipanj, 2014, 15:55:49 »
Ja sam jucer nacjepio metrice bukve i stavio ih u vrece te u sumu, Ak jesad pretoplo za jesen bude neš valjda ? ili proljece
Zašto čekati možeš si micelij "uzgojiti" od bukovača (one su naj jednostavnije i najmanje zahtjevne za uzgoj)...
napraviti sve što treba do jeseni da imaš micelij na zrnu pa uzgajaj...
Talog od kave iz kafiće se meni pokazao kao najlakše dobavljiva (pasterizacija gratis :-)) podloga...

Šef!

• Početnik
  • Thank You
« Odgovori #4 u: 12 Lipanj, 2014, 16:44:07 »
Ma care vec iam 2 posude sa piljom i talogom jedna je sa cepovima kupljenim a jedna je iz kupovnih bukovaca (orezo sam sporulirani dio iz sredine)... Gljive <3

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.