Vrba 1440 kcal/pm
Bukva 1850 kcal/pm
Hrast 1890 kcal/pm
Bagrem 2040 kcal/pm
Znači, kao što rekoh, neće se baciti, jer se poklonjenom konju ne gleda u zube, ali i nije nešto kvalitetno drvo za loženje. 
Vidiš da su vrednosti po prostornom metru i tako je dvadesetak posto slabija, ali ako bi se računalo po kilogramu bila bi skoro ista.
Pa nije baš 20, nego 30-40%, ali dobro, nego ne razumijem to računanje u kilogramima? Mislim, razumijem, nego ne razumijem zašto guraš kilograme naspram prostorne metre? Znači, kada bih piknuo bukvu u kakaovac, 27,7% bih se bolje ogrijao za istu veličinu stabla.
Doduše... Vrba bi u istom vremenskom periodu dala garant 100% više prostornih metara od od bukve, a još puno više od hrasta i bagrema (što je, doduše, onda i više kilograma)...
Hmmm... Čekaj malo... Jesam li sada donio zaključak da je vrba najisplativije drvo za loženje, pod uvjetom da ložiš drvima koja ti rastu pred kućom? Jer su ti troškovi obrade i tegljenja drveta jednaki, pa ako ih prodaješ, nije baš isplativo, ali ako imaš šumu pred kućom (što ja imam, umjesto polja, doduše još mladu šumu), onda mi je isplativije imati vrbe, jer ću dobiti puno više drvne mase nego što je vrba manje kalorična?