Pa, u teorji, ne budem nikad morao vrbu vaditi van. U teoriji, jel... To sad treba eksperimentalno pratiti. Idealno bi bilo da vrba potroši dobar dio kakaovca i izgradi se na neku veličinu, a onda ju sasječem i koliko kakaovca mjesečno u spetičku upada, toliko se ona ponovno izgrađuje, što ja opet sječem. Kaže Nikola, kako ju ja sasječem, tako će joj dio korjena odumrijeti, pa (opet u teoriji), onda nikad neće zapuniti cijelu septičku. Odumrli korjen se raspada i opet gradi stablo.
E sad me samo živo interesira bi li raslo koje "bolje" drvo unutra. Nije vrba za baciti, ali kako na onim linkovima (što si linkao drugi thread) kažu da je dobro posaditi voćke, a meni se to voće direkt iz septičke baš i ne jede

onda mi je najiskorstivije rješenje da to drvo ložim. A vrba baš i nije visoko kalorično drvo pogodno za loženje. Gratis je, neću je baciti, položit ću je, ali nije ni da ću se nešto ogrijati. Eventualno kad bih naučio nešto sa šibama raditi...
A paulownia? Koliko ona dobro podnosi močvaru? Doduše, kod mene uopće neće rasti, ali možda joj to bude "booster"? :-) Možda ju stavim oko septičke...
A smokvu ne bih sadio direkt u septičku. Zamisli rodi kao nikad do sad, ogromni poželjni plodovi, a ti to nećeš/ne želiš jesti, jer izvire iz kakaovca.