Evo da se javim i napisem koju rijec...
Nisam ispraznio cisternu, ni koristio kemikalije, a niti sve zapalio

Kao prihvatljivo rjesenje mi je u prvom redu bilo mikroorganizmi EM, pa sam pokusao s njima, a i zavrsio s njima.
Kronoloski:
-Dakle incident se dogodio 15.4.2013, i tada je ucinjeno: kantom je odgrabljen povrsinski sloj, koliko god se moglo. Hrpe mrtvih komaraca, svaki koji bi dotakao vodu bi i ostao na njoj "utapati se". Vrlo tuzno za vidjeti

Onda sam na dugom bambusovom stapu zavezao komad stiropora i crijevo za zalijevanje, i to gurnuo u dijagonalni kut nasuprot kuta gdje je cijev za odlijev. Pustio sam pitku vodu preko noci da prelijeva, oko dva kubika...
Sljedeci dan, na povrsini su se jos vidjeli tragovi petroleja (masne fleke), i osjetio se miris, ali mnogo slabiji. I dalje se vide zivi komarci koji se utapaju u vodi...
Vise se ne sjecam detalja, ali vrijeme mi je bilo bas na ruku... kise su padale upravo u onoj mjeri i vremenu kada su trebale, to sam zapamtio...
-20.04.2013 u narancastoj kanti (voda uzeta PRIJE dodavanja EM u cisternu) se vidi i dalje tanki film masti (sliku sam obradio da se bolje vidi, zato je preprzenih boja). Fleke se vide na onom djelu gdje se reflektira odraz neba.
U cisternu sam ulio 20 litara EM, uz jako mjesanje stapom, te razlomio nekakve glinene EM kuglice i pobacao na razna mjesta po dnu cisterne (na slici se vidi mali cekic i vrecica, to je to).
-22.04.2013 samo provjeravam stanje, par fotki... vidi se da se nesto desava, miris se ne osjeti, a ni masne flekice, ali je sve puno mrtvih komaraca i bijele pjene. Jos sam malo to s stapom promjesao...
-29.04.2013 zadnja slika, nema mirisa, ni masnih fleka, ni pjene - voda je bistra, a vide se novi komarci kako veselo skakucu po povrsini vode

Ja cu tu vodu jos ostaviti da miruje koliko god budem mogao (vjerojatno do ljetnih susa), pa cu je koristiti za zalijevanje vrta.
Ako bude kao i proslih godina, postoji vjerojatnost da se sav sadrzaj potrosi tokom ljeta...
Kako mi kaze g. Nedjeljko, takva voda obogacena s EM je jos i bolja nego je bila prije zagadjenja... dvije muhe jednim potezom

Slike u "slikama" pod istim naslovom... idem sada staviti.
http://www.perforum.info/index.php?topic=115.msg3159#msg3159