Evo ideje, ne znam kako bi u praksi to bilo, cisto sam malo razmisljao

Slika

Malo detalja, na koje bih obratio pozornost:
Slika predstavlja samo "jednu celiju", moglo bi se spojiti paralelno i vise identicnih celija.
Duzina celije je recimo neogranicena, a visina je ogranicena svojstvima zavarenog spoja, odnostno same plasticne boce, dakle ogranicenje je izdrzljivost na pritisak.
Cep od jedne boce bi se trebao zavariti (ne lijepiti! radi sigurnosti) na priredjenu rupu na dnu druge boce.
Prakticnog znanja u vezi zavarivanja plastike nemam, samo znam da je izvedivo i cvrsto uz neki alat slican lemilici, u koji se dodaje materijal s kojim se vari u obliku trake.
Moguci problem je ako materijal boce i cepa nisu kompatibilni za zavarivanje.
Cep bi trebalo izbusiti na maksimalnu mogucu sirinu, ali da se ne osteti unutrasnji 'rub za dihtanje'.
Boce se jednostavno usarafljuju jedna u drugu, nema cijevcica ni lijepljenja, pa se mogu zamjenjivati.
Radi jednostavnosti izrade (zavarivanja) boce bi trebale imati sto ravnije dno (ne kao cocacola i sl.).
Ulazna cijev je neka plasticna od kanalizacije, fi 5cm, i spojena je na sve boce u redu. Tu nastaje problem, jer taj spoj treba biti hermeticki, i sirokog otvora, mozda neki veliki gumeni cep... unutar te cijevi je tanja cijevcica (zelene boje na slici), koja pospjesuje izbacivanju zraka iz boce. Gornji dio je sto visi, tako da ga dolazna voda ne moze potopiti, a donji dio je isto sto visi, da omoguci punjenje sto veceg volumena u bocu.
Spoj A na slici je hermeticki, cisto zato da ako se jedan stupac brze puni, da ne dodje do prolijevanja, no, mozda bi se moglo i direktno staviti samo sire cijevi u svaku bocu,
bez hermetickog zatvaranja i
bez zelene cijevcice. Zbog spojenih posuda i relativno velikog protoka, bi se mogle izjednacavati u hodu...
Donji spoj B na slici, mora biti vrlo kvalitetno zavaren jer izdrzava veliki pritisak. Na kraju cijevi je ventil.
Hmmm...