Bioenergija je kao žamor stotina ljudi oko tebe. U gužvi, koncentriraš se na glas sugovornika i čuješ jedino njega, ali u svakom trenutku možeš početi slušati i nekoga drugoga. Netko se lakše koncentrira na ono što želi čuti, a netko može čuti jedino nerazumljivu galamu.
Tako u svakom trenutku, na svakom mjestu, ti možeš viskom detektirati bezbroj stvari, i tko zna što si u tom trenutku detektirao. Otvoreni vodeni tokovi i zatvoreni spremnici vode stajaćice (npr. cisterna) ne proizvode ione koje naše tijelo detektira, pa mislim da ne možeš vježbati na mostu.
Usput, znaš da energiju detektiraš ti, a ne visak? Visak je samo kazaljka, a instrument si ti.
Ja sam najbolja iskustva imao sa viskom ručne izrade, mesingana rućkica za ladicu, obješena o konac. Taj se vrtio kao lud, taj je i odgovarao, radio je što sam htio. Onda sam kupio pravi visak, i to je tip na meni isprobavao koji će mi odgovarati, pa mi našao jedan koji mi kao najviše odgovara. Sa njim sam imao otprilike ista iskustva kao sa onim hand-made, samo se dosta slabije vrtio, kao da je teži. Ne odgovaraju svima isti materijali i oblici viska, samo ne znam ništa o tome, ne znam da li bi ti moj odgovarao. Kad se budemo vidjeli, posuditi ću ti ga, zašto ne.