Dok ne dobijem odgovore od tvrtki kojima sam se javio, preostaje mi (nam) samo: uzdaj se u se... Od početnog ushita i puno traganja i čitanjaja, sve više je upitnika. Za svoje potrebe ostajem svakako na separatoru sa komposterom i dalje biljni dio. UV će malo pričekati ako nije toliiko bitan. m2 je predložio za početak varijante kako bi se to moglo napraviti. Nabavio sam danas fiber vlakna za mikrobeton, a u kombinaciji sa tehnikom fero-betona mogao bih nešto složiti. Poskidao sam puno skica i fotki Aquatrona kako bih dobio predodžbu o obliku. Ako kalup napravim od stiropora (makar za jednokratnu upotrebu) imam jednostavno rješenje.
Što se tiče UV obrade, nisam naišao na neki upotrebljivi primjer kako se lampa ugrađuje, a da se to može prilagoditi našim ssm izvedbama. Uglavno su to šture informacije na nivou prospekta. Cijene: od 200 do par tisućica kuna. Plastične posude, one građevinske, pa za vino ili zatvorene, koštaju od 100 do 1500 kuna, za moje potrebe...a možda i njih napravim od ferocementa s mikrovlaknima.