Zapamti

"Ako znaš da su ti krila kratka, ne leti daleko i visoko."

Pretplatite se za primanje obavijesti

Svim novim pretplatnicima u znak zahvalnosti šaljemo i priručnik za energetsku neovisnost (na slici). Više informacija na linku dolje.

Više informacija

Autor Tema: Zbrinjavanje otpadnih voda  (Pročitano: 54925 puta)

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 84
  • -Receive: 83
Odg: Zbrinjavanje otpadnih voda
« Odgovori #30 u: 06 Veljača, 2015, 16:01:09 »
Fuj voda s dodacima počinje u ovoj prostoriji. Ovo je šekret koji sam napravi prošle godine. Kako volim malo drugačije, a sličan smo imali kad sam bio jako mali, odlučio sam se za ovakvo oblikovanje. :)

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #31 u: 10 Ožujak, 2015, 18:47:58 »
Neki sistemi odvodnje otpadnih voda razdvajaju mokraću od fekalija. Postoje posebno oblikovane WC školjke, a ovdje prilažem sliku uloška za pisoar koji ne koristi vodu. Takav mislim ugraditi u svoj pisoar čiju pripremu odvoda već imam. Samo za dečke prosim lepo! ;)

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 865
  • -Receive: 438
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
« Odgovori #32 u: 10 Ožujak, 2015, 19:28:06 »
Fuj voda s dodacima počinje u ovoj prostoriji. Ovo je šekret koji sam napravi prošle godine. Kako volim malo drugačije, a sličan smo imali kad sam bio jako mali, odlučio sam se za ovakvo oblikovanje. :)
Bambi,
molim te detalj aktiviranja vodokotlića, jer se ne vidi na fotki. ž
"Mrak" Ti je taj šekret.
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #33 u: 10 Ožujak, 2015, 19:39:52 »
Dobro si primjetio. To će biti malo neobična instalacija, nešto kao vic. Ideja postoji samo je trebam ostvariti...tokom godine, jer imam puno važnijih poslova koji me čekaju, prije svega  aqatron i biljni pročistač. Samo da malo otopli.

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #34 u: 03 Travanj, 2015, 15:14:46 »
Kao što sam najavio, dva vjetrovita i kišovita tjedna sam proveo u svojoj staroj hiži u čijem dvorištu mogu raditi svinjarije, a da se nitko ne ljuti. Separator po uzorku na aquatron, napravio sam ipak iz čvršćeg materijala, kako bih se mogao igrati sa više varijanti izrade "školjke" separatora". Iz priloženih fotki bit će uglavnom objašnjen osnovni oblik "projekta". Ovo je samo model (kalup). Tako da u slijedećem nastavku idem dalje sa prilogom. Do tada ću još proučiti i razraditi način kako što jednostavnije napraviti se-
parator.

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 270
  • -Receive: 347
« Odgovori #35 u: 03 Travanj, 2015, 16:58:01 »
Klešeš sveži beton?
Pravš negativ tj . unutarnji prostor pa da ti posluži kao kalup ili odmah radiš model?

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #36 u: 03 Travanj, 2015, 17:29:46 »
Na prvoj fotki se vidi da je to blok plinobetona (siporex ili YTONG ). Već sam ga spomunjao u predhodnim postovima. Izuzetno je podatan za obradu. Prvi pokus sa izradom "školjke" biti će ferocement sa vlaknima. A ferocemntnom tehnikom Nikola izrađuje oblogu biljnog pročistača kakvog i sam planiram, ali će mi njegova iskustva savim sigurno pomoći jer to mislim raditi nakon, nadam se, uspješnog pokusa sa ovim.

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #37 u: 04 Travanj, 2015, 14:25:21 »
...dobro si se sjetio za porobeton (siporex)  :thumbup1:
...radiš negativ koji onda iznutra oblažeš ferocementom?
ili ferocement izvana pa uklanjaš poropbeton?

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1539
  • -Receive: 1133
« Odgovori #38 u: 04 Travanj, 2015, 14:57:05 »
Bambi, tebi kiparstvo stvarno lezi :-) Lijepo ovo radis, nadam se da ce odlicno funkcionirati!
Problem je rješenje

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #39 u: 04 Travanj, 2015, 15:13:19 »
Moram se prilagoditi mogućnostima koje su mi dostupne. Oblažem ovaj kalup ferocemntom, a kada se stvrdne, režem fleksericom ljusku na dva dijela kako bih izvadio kalup. Zatim ljuske   spajam preklopnim spojem  (slično spoju odvodnih cijevi). Tako mislim raditi i spojiti donji dio separatora. Inače ovakav separator kojeg izrađuje Aqatron ne bi smio koštati više od 100 ojrića. To prosuđujem uspoređujući slične proizvode od polietilena, kao što su stalci za suncobrane, bačvice, kanisteri ili podloške za WC za osobe operiranih kukova...i tak dalje. Samo što to prodaju kao cjelinu uz komposter, pa nemaju cijenu za sam separator. Možda bi bilo dobro da netko tko barata engleskim jezikom pošalje kakav upit. Pristojnom cijenom bi se nekakvom količinom možda dogovorili za popust. Vjerujem da bi to još ponetko nabavio, da se ne igramo Grunfa.
Dodatak: hvala Nikola, trudim se.
« Zadnja izmjena: 04 Travanj, 2015, 15:15:26 od bambi »

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #40 u: 05 Travanj, 2015, 12:47:40 »
 :thumbup1:

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #41 u: 12 Travanj, 2015, 18:29:13 »
Malo jučer, malo danas. nešto se radilo.

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #42 u: 13 Travanj, 2015, 11:35:14 »
Obložiš sa najlonom prije ferocementa?

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #43 u: 13 Travanj, 2015, 12:19:10 »
To se i ja pitam. Kad sve bude spremno nakon završne fine obrade, slijedi nekakav premaz, a onda odvajač od betona. Šta će to biti, moram se malo raspitati. Postoje oplatna ulja, ali nema malih pakiranja (1 l).  Pogledao sam cijenu za Aquatron, u kunićima bi to bilo nekih 6700!!! Kaj je-je, ali toliko ne dam! Blokovi ostali od gradnje, alat imam, a gušt je ovo raditi, pa još ako uspije...

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 865
  • -Receive: 438
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
« Odgovori #44 u: 13 Travanj, 2015, 12:28:27 »
Uvijek uspijeva, kad se radi sa voljom i Ljubavlju.
Predlažem kalup omotati stretch folijom (ona tanka prozirna), koja skoro pa idealno prijanja pa i na neravninama i odmjerenim razvlačenjem idealno pokriva model, a na završetku omatanja sami krajevi folije ostaju povezani bez dodatnog lijepljenja.
Bambi, mišljenja sam da Ti ulje za oplate nije potrebno.

Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.