Zapamti

"Ako vjeruješ u sve što pročitaš, radije nemoj čitati."

Pretplatite se za primanje obavijesti

Svim novim pretplatnicima u znak zahvalnosti šaljemo i priručnik za energetsku neovisnost (na slici). Više informacija na linku dolje.

Više informacija

Autor Tema: Zbrinjavanje otpadnih voda  (Pročitano: 54926 puta)

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 84
  • -Receive: 83
Odg: Zbrinjavanje otpadnih voda
« Odgovori #90 u: 24 Ožujak, 2016, 13:11:01 »
Kao strojar, takve ventile poznajem kao zasunske, pa me ovaj naziv malo zbunio. Nova tehnologija-novi nazivi. Dobro je znati...dok sam pisao post Nikola je postavio pitanje, pa i mene zanima odgovor. ;)
« Zadnja izmjena: 24 Ožujak, 2016, 13:13:21 od bambi »

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 865
  • -Receive: 438
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
« Odgovori #91 u: 24 Ožujak, 2016, 13:45:36 »
Očito Rinčica radi u reklamiranoj trgovini i prodaje navedeno, te osim vlastite reklame širi dezinformacije.
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 270
  • -Receive: 347
« Odgovori #92 u: 25 Ožujak, 2016, 10:47:53 »
Očito Rinčica radi u reklamiranoj trgovini i prodaje navedeno, te osim vlastite reklame širi dezinformacije.
Antireklama?

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #93 u: 25 Ožujak, 2016, 14:01:33 »
Zašto "nožasti"? Izvedeno iz riječi "noga"? Ne vidim neki smisao. Možda "nož"? Podsjeća na giljotinu koja ima nož. Ili je to još jedan Google prijevod naših uvoznika stranih proizvoda. Na primjer, da ovaj naš separator otpadnih voda prevedemo kao:razdjelnik otpadnih voda. Ima smisla, samo...hm, NE SPOMINJITE MI RAZDLELNIKE! :no: :mad: (i oni su nam uvaljeni u ime ekologije)
« Zadnja izmjena: 25 Ožujak, 2016, 14:04:25 od bambi »

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #94 u: 05 Veljača, 2017, 19:55:00 »
Ja sam bio prijatno iznenadjen kako je lako muški deo gositiju na imanju prihvatio 'zabranu' korišćenja wc-a za šoranje. Malo lutaju dok nadju odgovarajuće zaklonjenu gomilu komposta ali se ne bune:-) moram da nadjem neki dobar razlog i način kako nagovoriti i ženski deo da te radnje obavlja 'iza kuće', dok najzad ne napravim neki sistem prečišćavanja.
Možda da im pokažeš ovaj video Dzionik:

! No longer available

Dzionik

• Global Moderator
  • V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 78
  • -Receive: 204
« Odgovori #95 u: 06 Veljača, 2017, 08:58:07 »
Ništa ne verujem dok ne vidim kako radi:-)  ima takvih gedžeta, čuo sam da su neku kartonsku verziju delili na Exit-u. Sa moje strane gledano nije loša ideja ali sa ženske?????

Bambi kako radi tvoj akvatron???? jesi li ga stavio u funkciju??

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #96 u: 06 Veljača, 2017, 09:20:07 »
Dobar dan, ovog proljeća do 1. svibnja, zacrtao sam si to kao prioritet. Naime, 1. svibnja sam s prijateljima uz šljakerski grah s kobasama otvorio svečano WC (prije tri godine). Bila je i vrpca za prerezat (bez popa). Koristim stari priključak koji zbog direktnog odvoda (stoljetnog) u rijeku, nije u skladu s mojim poimanjem ekologije.Sve pripremljeno, isprobano, samo male preinake sa komorama s šljunkom, i priključkom kompostera na odvod. Malo se to otegnulo zbog privatnih obaveza i nadmudrivanja s lokalnom vlašću oko bedastoća koje nam svima zagorčavaju život. Da ne pričam ovdje o tome. Sve ću poslikati i staviti ovdje.

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #97 u: 06 Veljača, 2017, 19:25:32 »
Ništa ne verujem dok ne vidim kako radi:-)
No dobro, na ovom videu "skoro" i možeš vidjeti kako radi, no zbog silne reklame Amerike, nisam ga postavio, iako mi je simpatičan:

! No longer available

Ako ovo ne bude dovoljno uvjerljivo Dzionik, preostaje Ti jedino, da provjeriš, kao što je to sa smješkom učinio muškarac u plavoj košulji na kraju, već spomenutog videa  :ohmy:.
« Zadnja izmjena: 06 Veljača, 2017, 19:32:34 od fazy »

bambi

• V.I.P.
  • Thank You
« Odgovori #98 u: 03 Rujan, 2017, 13:57:37 »
Zbog zdravstvenih problema u svibnju i lipnju, bio sam primoran neke poslove preusmjeriti drugačije od planiranja. Tako da je separator na čekanju. Nema puno za napraviti, ali imam prioritete na baušteli.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.