Zapamti

"Čak i perje može potopiti brod."

Autor Tema: Muškarci u opasnosti  (Broj pregleda: 2316 )

kad budu gorjeli gradovi

  • Legenda foruma
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 316
  • -Receive: 564
  • Postova: 831
Muškarci u opasnosti
« u: 03 Studeni, 2013, 16:28:24 »
http://www.youtube.com/watch?v=gofekW_nFq4#t=13

Drastičan pad broja spermija,sve više oboljelih od karcinoma testisa, povećanje broja spolnih malformacija kod rođenih dječaka... Na endokrilni sustav djeluju PCB, DDT, bisfenoli, pesticidi, kemijski spojevi koje na tržište izbacuje industrija. Ako dođu do muškog sustava za razmnožavanje , mogli bi biti i razlog patologija kao što su rak, imunološke bolesti, problemi sa štitnjačom, dijabetes.


Emisija počinje otkrićem danskog znanstvenika Nilesa Skakkebaeka da je broj spermija u posljednjih 50 godina prepolovljen. Do istih rezultata dolazi i američka epidemiologinja Shanna nakon višemjesečne analize Skakkebaekovih rezultata i referenci. Uz provjeru rezultata iz Danske Shanna je napravila provjeru utjecaja okoliša na spermu muškaraca na četiri odvojene lokacije: dvije urbane sredine (New York i Los Angeles) i dva ruralna grada. Očekivala je da će zbog načina života kvaliteta sperme biti lošija u megalopolisima. Istraživanje je pokazalo da je najlošija kvaliteta sperme bila u ruralnom gradiću što ju je šokiralo i navelo na daljnje istraživanje koji su mogući utjecaji. Grad se nalazi u delti Misisipija koja je kontaminirana pesticidima i nameće se kao logičan zaključak da su pesticidi jedan od glavnih uzroka smanjene kvalitete spermija.

Nakon sumnji u rezultate danskog i američkog istraživanja pariška banka sperme također provodi vlastito istraživanje nad uzorcima sperme starim do 20 godina. Rezultat je također šokantan, u 20 godina broj spermija se smanjio za 40%!

U kemijskoj industriji postoji pravilo da količina ubija tj. tvar nije otrovna ako nije zastupljena u dovoljnoj količini. Za endokrilne disruptore ne vrijedi navedeno pravilo već vrijedi trenutak izloženosti. Dovoljno je da fetus bude izložen "dozvoljenim količinama" kemijskim spojevima koji oponašaju i utječu na hormone -- endokrilnim disruptorima. Malformacija se može desiti još u razvoju fetusa i može biti razlog današnjem velikom povećanju spolnih malformacija prvenstveno neplodnosti muškaraca.

Eksperiment sa životinjama koji za "0+0+0 daje 7″. Životinje su bile izložene normalnim količinama jednog ftalata i dva različita pesticida. Rezultat bi trebao biti nula, tj. ne bi smjelo biti utjecaja budući da se radi o normalnim dopuštenim količinama, međutim njihova interakcija je dovela do sedmerostrukog broja povećanja mjerenih malformacija. Još jedno zvono za uzbunu. Sva se ispitivanja odnose samo na izolirane kemijske spojeve i njihov individualni utjecaj. Ne postoji zakon niti u jednoj državi koji obavezuje proizvođače da testiraju interakciju kemisjkih spojeva i utjecaj interakcije na ljudsko zdravlje. Ako je ljudska aktivnost ispustila na desetke tisuća novih kemijskih spojeva, koliko je tek onda mogućih interakcija i njihovih mogućih štetnih utjecaja na ljudsko zdravlje?

Na žalost za očekivati je uskoro kao rezultat eksperimenta u koji smo svi uključeni skandal širokih razmjera s posljedicama na ljudsko zdravlje. Skakkebaek izjavljuje: "Bolesti koje pogađaju muško zdravlje i uzrokuju neplodnost mogle bi biti ozbiljne koliko i klimatsko zatopljenje."

hvala: šegrt

 

Powered by EzPortal