Zapamti

"Borac koji pobjegne može se opet boriti."

Autor Tema: SLUŽBENO OTKRIVENO JOŠ 1923.: Kiselost organizma - uzročnik raka i ostalih bolesti  (Broj pregleda: 3696 )

kad budu gorjeli gradovi

 • Legenda foruma
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 316
 • -Receive: 564
 • Postova: 831
Je li vam poznat ovaj nevjerojatan podatak? Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923. Pronalazač - Dr. Warburg - je poznati nobelovac koji je dobio brojne nagrade iz medicine   
 
nezdrava hrana height=389Je li vam poznat ovaj nevjerojatan podatak?
Osnovni uzrok raka službeno je otkriven prije 1923. Pronalazač - Dr. Warburg - je poznati nobelovac koji je dobio brojne nagrade iz medicine.
Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to, jer je ta istina nažalost sakrivena od javnosti. Njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom. Stanična kiselost istiskuje kisik, a pomanjkanje kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.

Dr. Warburg je rekao: "Pomanjkanje kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo".

"Oduzmete li zdravoj stanici 35% njezinog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana", tvrdio je dr. Warburg.

"Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke".

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna

U svojem djelu "Metabolizam tumora", dr. Warburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna usloa:  krvnu kiselost i hipoksiju (pomanjkanje kisika).

Otkrio je, da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika!
Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.
                               

Kiselost i alkalnost organizma ovise o hrani

Nakon što je završen proces varenja, hrana, zavisni od svog nutritivnog profila, stvara uslove kiselosti ili alkalnosti u tijelu.
Pojednostavljeno rečeno, alkalnost organizma zavisi od toga šta jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gdje je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.
Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.

Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.


Hrana koja zakiseljuje tijelo

* Rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljikohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).   
* Meso (sve vrste)                   
* Proizvodi životinjskog porijekla - mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.       
* Rafinirana sol
* Rafinirano brašno i svi njegovi derivati kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
* Hljeb
* Margarin
* Kofein
* Alkohol
* Duhan
* Sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
* Antibiotici i općenito svi lijekovi


Hrana koja alkalizira
                               
* Svo sirovo povrće. Neko je kiselo po okusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
* Voće. Na primjer, limun unutar tijela ima veoma visok stupanj alkalnosti. (Nemojte da vas zavara njegov veoma kiseli okus).   
* Bademi. Vrlo su alkalni.
* Jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane.                   
* Hlorofil. Zelene biljke sadrže hlorofil koji je veoma alkalan.
* Voda. Važna je za proizvodnju kisika. Uvijek budite dobro hidrirani, pijte vode malim gutljajima tokom cijelog dana.
* Vježbanje. Vježbe pomažu održavati alkalnost organizma jer daju kisik cijelom tijelu. Sjedeći način života uništava život.
 

Hemoterapija ne liječi nego samo pogoršava stanje

Hemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.

Iz tog razloga primjećujemo promjene na osobama koje primaju kemoterapiju, između ostalog i opadanje kose.
Ostali lijekovi također pogoršavaju kiselost organizma, pa ih valja izbjegavati koliko je to god moguće.


Ispravan omjer pH

Kao što je naglašeno, potpuno je nemoguće da se rak pojavi u nekoj osobi koja se zdravo hrani, pije puno čiste vode i vježba.
Da biste se ispravno hranili, osigurajte si 60% alkalnu prehranu i izbjegavajte proizvode koji su u većini kiseli, kao što su gazirana pića, slatkiši, brza hrana.

Ne zloupotrebljavajte sol te je koristite što je manje moguće.

Ako ste bolesni, idealno je da vam ishrana bude 80% alkalna.

Imate li karcinom, savjet je da alkalizirate tijelo što je više moguće.

To možete postići uz pomoć prehrane, vježbe, izbjegavanja stresa i dodatnog unosa klorofila, klorele ili Green Balancea - proizvoda posebno zamenjenog za "otkiseljavanje" organizma.
 

Mišljenja stručnjaka

"Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću", - George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih hirurga na svijetu.

"Nisu važna bezbrojna imena bolesti, nego činjenica da one sve proizlaze iz osnovnog uzroka: previše kiselosti u tijelu." - Dr. Theodore A. Baroody, knjiga "Alkaliziraj ili umri" ("Alcalize or Die"):

"Povećana zakiseljenost organizma uzrok je svih degenerativnih bolesti. Ako dođe do poremećaja ravnoteže i organizam započne skladištiti kiselost i toksine u većoj mjeri nego što ih može izlučiti, onda se javljaju bolesti." - dr. Robert O. Young.
 
 
(net.hr/DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dh)

zemljak

 • V.I.P.
 • ****
 • Thank You
 • -Given: 262
 • -Receive: 286
 • Postova: 458
ima neke logike u tome, ali ima valjda i u genetici i koječemu. Znam neku djecu koja su prilično zdravo živjela ..
prokleti rak

m2

 • Legenda foruma
 • *****
 • Thank You
 • -Given: 270
 • -Receive: 344
 • Postova: 850
Too much food, too little exercise... and too many chemicals?

...According to toxicologist Paula Baille-Hamilton, who published a paper in 2002 called “Chemical Toxins: How to Explain the Global Obesity Epidemic,” there are multiple chemicals negatively affecting metabolism. Carbamates, which are used in fungicides and insecticides, suppress the level of physical activity. Phthalates, which are used to make plastic flexible and are added to shampoo and beauty products, impede metabolism and are found in higher concentrations in heavier people...

http://www.treehugger.com/health/too-much-food-too-little-exercise-and-too-many-chemicals.html#13820925226991&action=collapse_widget&id=9644903


 

Powered by EzPortal