Za evaporacijski hladnjak, možda samo treba pronaći način, a možda bi i radio. Isprobavati ću malo te koncepte ovog ljeta, ako bude vremena. Meni su recimo dosta hladne noći, čak i ljeti kad je tijekom dana pakao. Ako napravim jedan mali "solarni kolektor" na krovu, koji je spojen s nekom posudom u stanu, onda bi se topla voda iz te posude trebala dizati gore do kolektora, a hladan vjetar bi hladio vodu. Ona se naravno ohlađena vrać u posudu, i tako u posudi koja je u stanu imam prilično hladnu vodu. Govorim o temperaturama blizu nule u 5. mjesecu, kad sam naivac pokušao prespavati u drvenoj kućici bez prozora, na madracu bez pokrivača. A dani su već tada bili prilično vrući. Znači, moguće da imam rješenje za proljeće i jesen, bez ikakvih mudrosti. Za ljeto nisam siguran, ne mogu naći podatke noćnih temperatura recimo za Ogulin, iako sam na na puno većoj nadmorskoj visini pa se i ljeti zrak vrlo brzo ohladi.
Kompostiranje mi je vrlo zanimljivo, pogotovo ti tvoji projekti, ali mi nemoj ništa nositi. U stanu gdje živim nemam dozvolu za nikakvo kompostiranje, a vikendica još nije napedovala dalje od crteža. Moramo se dogovoriti i za projekt, samo vidiš kako me snijeg usporio. U Rijeci cvatu voćke, niče cvijeće po livadama, a ja ne mogu do svoje šume ni po drva zbog visokog snijega.