Nego, neznam kako vama, ali meni ta nagađanja (tko je kriv za sve, zašto to radi, koji mu je sljedeći potez, koliko će sve ovo trajati...) oduzimaju previše vremena i energije. Zato, koliko god mogu, izbjegavam se time baviti.
To je uredu stav, sve dok ti moze to tako biti. Stvar je u tome da u odredjenoj tocki, kada sustav prepozna da mu ne dajes ocekivanu energiju/odgovor/odluku se pocne 'baviti tobom', odnosno ubacuje te u svoje mehanizme koji sluze za cijedjenje energije/saniranje sustava. Ukoliko prije toga nisi napravio 'domacu zadacu' da znas kako sustav funkcionira, onda te moze dovesti u vrlo losu poziciju u kratkom roku. S takticke strane je ok biti potpuno neovisan i samo minimalno ulagati u njega upravo koliko je potrebno da se odrzi takav odnos, medjutim za to ti je ipak potrebno znanje o tome. Sjecam se iz komicnog crtica simpsoni jedne izreke: ukoliko mrzis svoj posao, zaista ga mrzis, nemoj dati otkaz, vec ga radi sa 'half-ass'. Ali kada ljudi samo 'cvile' o nadmoci sustava ili nepravde istog, bez da ucine ili ponude nesto pozitivno, i ja sam misljenja da takve informacije cine vecu stetu [ojacava sustav kroz demotivaciju] nego korist tom pojedincu kome su namjenjene.