Joj ne, nisam mislio na forum uopce niti na tebe ili sebe direktno, vec u prenesenom smislu kao npr jedna i druga strana unutar nekog odnosa, koji je karakteristican za ovdasnji svijet. Oprosti ako si se osjetio lose ili napadnut

Tema je bila permakultura kao pojam i na to sam se nadovezao, da ja to tako ne vidim, mada mnogi vide, ili se tezi da se na to tako gleda. Nema problema dok ne pocnu tvrditi da je to sto ja vidim upravo isto to sto i oni vide i da je njihovo misljenje iz bilokojeg razloga relevantno i za mene.
Npr vidis u primjeru s Aljosom on tvrdi jedno, sto se ignorira, i sluzbenici rh doslovno namecu drugo i smatraju to relevantnim. I cine zlo, za nikoje dobro - i nitko im nece reci hvala. Cijeli svijet danas tako funkcionira, svakom je kao dopusteno da misli stogod hoce, ali je samo odredjenima (jednoj strani) omoguceno da uzimaju ili odbacuju ta misljenja kao relevantna. A ljudi sami stvaraju pojmove. Mnogi ljudi se ponesu necime sto je definirano, sto ima svoja pravila svoje nacine i svoje ciljeve, i makar to moze biti i za dobro, danas se masovno koristi za zlo.
Jos jedan primjer. Da li kompostiras? Odrzavas li okucnicu? Ides li kod doktora kad treba? Peres li ruke? Bavis se nekim sportom, hobijem, ides u setnju itd itd...?
Bavis li se permakulturom?
Sve to gore, vjerovao ili ne, zapisano je u nekim dokumentima pri drzavi, ili ce biti, tj sve to sto radis, ukoliko izjavis da radis, ili sluzbenici utvrde da radis, smatra se da radis upravo po tom dokumentu ili zbog tog dokumenta. Ogavno? Meni je. To se dogadja kada ljudi pojedinu radnju pocnu definirati, stavljati je na papir i tvoriti pojam. Pa se virusom mozes zaraziti u tim i tim uvjetima i tom vremenu, ali minuta krace i centimetar duze - sve je ok, pogotovo ako si pritom i politicar. Cisti program, mrtvi svijet.
Ovaj forum, teme, ljudi na njemu i tvoj nacin vodljenja je ono sto je danas vrlo rijetko za pronaci, vrlo pozitivno i vrijedno, i nikako nebih htio da se shvati da imam ista protiv toga. Ipak, ne obiljezava ga ni ime ni pojam, vec je izvan granica, pisemo o zivotu. Mozda te je zbunila moja prva recenica uzeta iz zbirke fraza losih menadjera

'Da vodim forum za vještine preživljavanja u divljini, prepoznavanje samoniklog bilja, samogradnju i sl. vjerojatno bih više pažnje posvećivao tim područjima'
Pa zapravo vodis i to u podforumima i mnogo vise od toga, vidim

A imam i ja pitanje za tebe: sto u zivotu (moja) permakultura ili (tvoja) permakultura nije? Dok o tome razmisljas predlozio bih ti da poslusas The Lonely Shepherd od Zamfira.
Da li i muzika spada pod permakulturu?
www.youtube.com/embed/vFDYwlOSGis