Zapamti

"Bolje je pojesti jednu dobru krušku negoli košaru
trulih."

Autor Tema: Youtube evolucija  (Pročitano: 217 puta)

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 757
Youtube evolucija
« u: 23 Rujan, 2023, 20:26:27 »
Svi znamo kako popularni yt sajt se stalno i nepovratno "unaprijedjuje", sto se povremeno i primjeti, pogotovo ako ne slijedite drustvenu ideologiju stalnih updateova svega i svacega. Danas sve treba updejtati, cak i firmware od lemilice...
S druge strane, cesti su kvarovi ili problemi iza pojedinog updejta, sto samo znaci da smo dosli do tocke kada je kompleksnost tehnike prevazisla znanje i mogucnosti ljudi koji je razvijaju. Na razvoj se pritom nikada ne gleda u smjeru kao na "korak unatrag" ili ojacavanje baze, vec na puku stalnu nadogradnju i svakojake zakrpe.

Negdje od pocetka 9. mjeseca ove godine, 2023, jasno se primjecuje i da je yt dosegao tu razinu gdje se sam poceo raspadati, urusavati sam u sebe. Screenshootovi iz atachmenta su uzeti ni manje ni vise nego iz googleove trazilice i primjecuje se nekontrolirano rasipanje istog sadrzaja s raznim datumima i ucestalim ponavljanjem rezultata, iz stranice na stranicu...

Mnogi jutuberi se zale kako je negdje od istog datuma jasno primjecen "bug" koji im znacajno smanjuje zaradu, pri cemu ih iz yt-a proglasavaju prevarantima koji "namjerno" krse uvjete, jasno i nepogovorno isticuci nepogrijesivost, apsolutnu ispravnost i pouzdanost tog algoritma, i javljaju samo sto ne treba ciniti, dok ne nude nikakvo rjesenje za povratak zarade... mozda se samo radi o uvedenoj novoj politici s novim vrijednostima za jedan od yt proizvoda (konkretni proizvod su ovdje "content creatori"), kojima je sada umanjena "motivacija", no ja bih rekao kako se radi o pustanju u rad umjetne "inteligencije"... bilo na pisanju skripti, kontroli ili obradi podataka...
Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine.   - S. Beckett

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
Odg: Youtube evolucija
« Odgovori #1 u: 24 Kolovoz, 2024, 14:00:09 »
Da, jucer je dosao i taj dan, dan od kada s svih mojih uredjaja vise ne mogu vidjeti stranicu od youtube kanala... ovo mi onemogucuje pracenje novih sadrzaja sa meni zanimljivih kanala.
Koristim stare browsere, negdje iz 2018 ako se to smatra staro, a pretpostavljam da se radi o uvodjenju, odnosno izbacivanju iz kOda stranice svega sto nije po HTML5 standardu. Html5 nudi potpunu kontrolu nad uredjajem.

Video, ukoliko imam link, jos uvijek mogu nekako gledati, makar trza, nemam bas nikakvu kontrolu ili podesavanja, ali je i to pitanje do kada...
Da instaliram novi brovser? Necu jos, a na starije uredjaje niti ne mogu.
Sada za mene nastupa period apstinencije, pa do nekog drugog vremena...  :closedeyes:

U attachu par slika uz datum, kako izgleda odrzivi napredak...

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 683
  • -Receive: 212
« Odgovori #2 u: 25 Kolovoz, 2024, 14:05:06 »
De-Google Your Life - Part 2: Ad-Free YouTube:
https://www.youtube.com/watch?v=GsjHMzGl-VY&t=1046s

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #3 u: 26 Kolovoz, 2024, 09:15:46 »
Kod svih tih alternativa, a koje bi bile u skladu s mojim potrebama ili ideologiji u kojem smjeru treba softver razvijati, cesto fale vec osnovne komponente koje nisu uzete u obzir.

Npr, ja imam uredjaj iz 2015, i do jucer je bio potpuno funkcionalan na primjeru yt, a sada je potpuno nefunkcionalan... ocito je da mi tu nista ne moze pomoci ako yt ne ispravi natrag svoj napredak, ili ako ja ne upgradeam na svoj uredjaj neki noviji, napredniji browser, sto vise ne mogu jer imam android4...

Recimo da se netko i smili, i napise APK program preko kojeg bi mogao koristiti yt, prvo, mala je vjerojatnost da ce ga pisati za android4, a i ako ga napise to mi nije bas prakticno rjesenje nego gnjavaza.
Gnjavazu mogu prihvatiti do odredjene mjere, vec koliko mi je sto bitno, no uvijek je odmjeravam prema opciji prestanka koristenja novoizgradjenog problema.

Ono sto sam trazio je kao neki online proxy servis koji bi mogao ucitati njihovu (yt) naprednu stranicu i konvertirati je (prikazati)  u osnovni kOd vidljiv i na starijem softveru, medjutim tako sto nisam jos nasao, mnoge te proxy stranice su pisane samo za nove browsere jer ih razvijaju samo s idejom da zelis prikriti ip adresu...

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.