Svi znamo kako popularni yt sajt se stalno i nepovratno "unaprijedjuje", sto se povremeno i primjeti, pogotovo ako ne slijedite drustvenu ideologiju stalnih updateova svega i svacega. Danas sve treba updejtati, cak i firmware od lemilice...
S druge strane, cesti su kvarovi ili problemi iza pojedinog updejta, sto samo znaci da smo dosli do tocke kada je kompleksnost tehnike prevazisla znanje i mogucnosti ljudi koji je razvijaju. Na razvoj se pritom nikada ne gleda u smjeru kao na "korak unatrag" ili ojacavanje baze, vec na puku stalnu nadogradnju i svakojake zakrpe.
Negdje od pocetka 9. mjeseca ove godine, 2023, jasno se primjecuje i da je yt dosegao tu razinu gdje se sam poceo raspadati, urusavati sam u sebe. Screenshootovi iz atachmenta su uzeti ni manje ni vise nego iz googleove trazilice i primjecuje se nekontrolirano rasipanje istog sadrzaja s raznim datumima i ucestalim ponavljanjem rezultata, iz stranice na stranicu...
Mnogi jutuberi se zale kako je negdje od istog datuma jasno primjecen "bug" koji im znacajno smanjuje zaradu, pri cemu ih iz yt-a proglasavaju prevarantima koji "namjerno" krse uvjete, jasno i nepogovorno isticuci nepogrijesivost, apsolutnu ispravnost i pouzdanost tog algoritma, i javljaju samo sto ne treba ciniti, dok ne nude nikakvo rjesenje za povratak zarade... mozda se samo radi o uvedenoj novoj politici s novim vrijednostima za jedan od yt proizvoda (konkretni proizvod su ovdje "content creatori"), kojima je sada umanjena "motivacija", no ja bih rekao kako se radi o pustanju u rad umjetne "inteligencije"... bilo na pisanju skripti, kontroli ili obradi podataka...