na piratebay sam naletio na jedan torrent sa svim filmovima od džofa loutona, a unutra je bio jedan propratni
pdf pod naslovom "boycott geoff lawton & pri". u njemu se iznosi dosta detalja neočekivanih za osobu koja sebe i ono čime se bavi prikazuje u tako pozitivnom svjetlu i poziva na bojkot dotične persone i njegovog permaculture reasearch instituta kao i nekupovinu njegovih filmova. da ne bi prenosio tračeve iz nečijeg privarnog života, pomenuću samo par detalja koji su meni sasvim dovoljni da filmove dotične persone ne samo ne kupujem, već i ne gledam. naime, džof louton je na svojoj farmi zaytuna u australiji koja je ujedno i permakulturni institut gdje se mladi ljudi obučavaju permakulturnim vještinama, uveo nekakva čudna pseudo-šerijat pravila, pa je tako recimo zabranjeno nositi majice kratkih rukava i kratke pantalone, čak i za vrijeme kupanja. takođe, on i njegova sadašnja žena, koja je inače iz jordana, su prijatelji sa jordanskom "kraljevskom" porodicom. kao što rekoh meni i više nego dovoljno za bojkot. na kraju je jedno pismo nezadovoljnog studenta koje potvrđuje par iznijetih trvrdnji.
ako vam trebaju filmovi od loutona, ja ih imam sve, nema potrebe da ih kupujete i finansirate ovog ludaka.