Zapamti

"Brzo otvaraj oči, a sporo usta."

Autor Tema: Raketa s vratašcima na ložištu  (Pročitano: 6809 puta)

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1627
  • -Receive: 1299
  • Adm
Raketa s vratašcima na ložištu
« u: 14 Listopad, 2013, 08:22:32 »
Peć je rađena po narudžbi, nije moja tako da vam neću prikazati sve fotografije i filmove što smo snimili, u biti zanimljiv je možda samo ovaj detalj s vratašcima na ložištu.

Strana ložišta gdje se ubacuju drva:

Otvaranje:

Prva vatra, tj. "pečenje" ložišta:

Peć u tijeku gradnje:

Ovdje se vidi i dovod za zrak, tako da kad se svi prozori i vrata zatvore, a otvori se ova cijev na zidu, peć vuče otuda hladan zrak:

Problem je rješenje

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
Odg: Raketa s vratašcima na ložištu
« Odgovori #1 u: 14 Listopad, 2013, 08:51:32 »
A vratašca su samo za potrebu čišćenja peći.
Problem je rješenje

andjelkoasa

• V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 518
  • -Receive: 200
« Odgovori #2 u: 14 Listopad, 2013, 23:50:10 »
Ubaci kakav nacrt.
Ništa mi nije jasno, 'vratašca' su na posmak prema gore a gore ste stavili onaj siporex.
I koji je to princip, hoće li to biti neki mass heater ili samo neki dulji dimnjak sa 'štedišom' na dimovodnoj cijevi?
Opet siporex, na tvojoj pećki je ispucao nakon nekoliko loženja a ovaj mi se čini još tanji.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #3 u: 16 Listopad, 2013, 08:56:57 »
Nacrta nema, radim napamet, eventualno ako nekome treba raspored i dimenzija šamotnih opeka, mogu pokušati to skicirati. Siporeks je izrezan tako da dozvoljava otvaranje vratašca. Cijelo ložište je obloženo kamenom vunom i ne dodiruje siporeks osim možda na par nevažnih mjesta, tako da ne bi smjelo biti pucanja. Odnosno, nije bilo, a testirali smo peć. Nije siporeks tanji, nego je peć veća nego moja, pa samo izgleda tanji :)

Biti će mass heater, idu dimovodne cijevi po cijeloj kući, griju svaku sobu kao centralno, s time što će biti obučene u nekakvu toplinsku masu pa će za razliku od radijatora grijati i kad peć ne radi.
Problem je rješenje

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.