...privremeno je rešeno ventilatorom od kompa koji izvlači dim ili uduvava topli vazduh sa vrha kada se plastenik zagreje...
Sulundar ide kroz zemlju par metara i onda izlazi ravno na par metara visine.
Eto super Ti je ta ideja Dzionik sa ventilatorom.
Kada se peć zagrije, raditi će odlično. Čini mi se da joj treba puno da bi se zagrijala, zbog pijeska oko heat risera. Zato bi bilo dobro da imaš baypass, i dimnim plinovima skratiš put direktno prema gore čim izađu iz peći, a kada se peć zagrije, onda ih pustiti prema dolje kroz zemlju (to ti je isto odlična ideja) i dalje van plastenika.
Tako i moja peć (ista konstrukcija) kad je sasvim hladna, pati i teško gura plinove. Pri tome imam pojavu kondenzata na spoju poklopca i donjeg dijela peći jer spoj nije brtvljen vatrostalnom vrpcom, ali nakon što probije tu paru i savlada kondenzat, radi odlično. Ne bi rekao da je to ta peć. A ispočetka bi se je odrekao. Naime, prostor u kojem se nalazi peć, bude vlažan i hladan (u blizini je šuma), tako da zrak koji ulazi u peć hladi i vlaži drva, koja pak moraju biti maksimalno suha i sitno iscijepana - letvice, kao za potpalu kaminske peći. Takvi vlažni uvjeti, čini mi se vladaju i u plasteniku, pa se zato nemoraš čuditi.
Ako nije problem, stavi još koju fotku peći i sulundara.