Zapamti

"Bogataš zavidi zdravomu siromahu."

Autor Tema: Raketna krušna peć by Black Jack  (Pročitano: 21734 puta)

Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #15 u: 08 Listopad, 2016, 00:17:47 »
TB več sam počeo pisati odgovor kad skužim:ovo je navlakuša ;)

TB

  • Global Moderator
  • Legenda foruma
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 665
  • -Receive: 207
  • Postova: 921
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #16 u: 08 Listopad, 2016, 19:51:11 »
nije navlakuša, ja zaista ne osjetim razliku pizze iz krušne i električne peći  ???

Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #17 u: 15 Listopad, 2016, 23:43:21 »
ma zezao sa se, mislio sam da trebamo usporediti eliktričnu i običnu. Nema problema

prvivozac

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 139
  • -Receive: 91
  • Postova: 181
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #18 u: 21 Listopad, 2016, 10:26:25 »
Svaka čast Black Jack! O ovom razmišljam već dugo, čim ću imati vremena napravit ću.
S tim da mene više zanima kruh, zanima me jesi li probao peći kruh? Ja pečem kruh na 200-220 °C u električnoj. Vjerujem da bi podnio malo više, ali mislim da je 300 daleko previše.
Dobro one nogice od ventilatora podnose ;).
« Zadnja izmjena: 21 Listopad, 2016, 11:12:30 od prvivozac »

Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #19 u: 21 Listopad, 2016, 14:31:10 »
Hvala prvivozac. Probao sam peći kruh i ide. Prvi mi je malo izgorio, drugi je bio bolji. Slažem se s tobom da je 300 previsoka temperatura. Tu pomaže onaj digitalni termometar sa kojim pratim temperaturu, stavim ispod crep ili okrenem kruh. Nogice su promjenjene, više nije "ventilator" nego "sputnik".

prvivozac

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 139
  • -Receive: 91
  • Postova: 181
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #20 u: 21 Listopad, 2016, 14:37:01 »
Super, a i vjerujem da bi se možda moglo nešto poboljšati da peče ravnomjernije gore i dolje. Možda nešto da blago odbije plamen od šamotne ploče, tako da toplina ide gore. Vidim da imaš ploču, možda još nešto?

Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #21 u: 21 Listopad, 2016, 14:40:02 »
danas malo kuhao...

Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #22 u: 21 Listopad, 2016, 14:49:14 »
Super, a i vjerujem da bi se možda moglo nešto poboljšati da peče ravnomjernije gore i dolje. Možda nešto da blago odbije plamen od šamotne ploče, tako da toplina ide gore. Vidim da imaš ploču, možda još nešto?
Mislim da treba samo malo prakse, i bude super. Treba prestati ložiti i onda šamot grije dalje.

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
  • Postova: 133
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #23 u: 21 Listopad, 2016, 15:26:27 »
Temperatura pečenja hleba/kruha je 250C....Vidim da ostali rešavaju problem pregrevanja tako što stave deblju
ploču na dno ili ispod ploče stave usmerivač plamena koji je zvezdastog oblika(u tlocrtu)i koji rastura mlaz plamenih gasova koji kuljaju iz grla ''rakete''...Debljina dna i raspodela vreline daju tu poželjnu temperaturu pečenja testa....

Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #24 u: 18 Prosinac, 2016, 00:46:29 »
previsoka je to temperatura 250 c. Kad stavim na 170 C i samo malo održavam vatru ispeče, ga za 40 minuta. Kruh je u kalupu, ovaj rašireni još i prije. Nema veze odličan je, pogotovo sa ovim delicijama sa kolinja

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
  • Postova: 133
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #25 u: 18 Prosinac, 2016, 06:19:41 »
Proverana,odokativna metoda je da se po dnu pećnice baci malo brašna.Ako dobije smeđu boju,to je prava temperatura za pečenje,ako pocrni-previsoka je,ako bude bledosmeđa-niska je!


Black jack

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 22
  • -Receive: 77
  • Postova: 128
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #26 u: 18 Prosinac, 2016, 09:16:07 »
Tako je. Pocrni na 250 stupnjeva, 170-200 posmeđi. Provjereno sa termometrom.

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
  • Postova: 133
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #27 u: 18 Prosinac, 2016, 10:24:20 »
Pokušaj sa hlebom/kruhom ''iz šerpe''.....Deblju posudu sa vatrostalnim poklopcem,zagreješ na 250C,u nju ubaciš testo,vratiš poklopac,ubaciš u pećnicu na 20 min.otklopiš,vratiš još malo,maks.10 min.
Ovako ispečen hleb/kruh ima debelu koru,rastresitu i šupljikavu sredinu....

m2

  • Legenda foruma
  • *****
  • Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 355
  • Postova: 864
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #28 u: 02 Veljača, 2017, 16:05:47 »
Black jack
...pečeš na šamotnoj ploči iz jednog komada?

ppsupercop

  • Zaslužni član
  • ***
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
  • Postova: 133
Odg: Raketna krušna peć by Black Jack
« Odgovori #29 u: 02 Veljača, 2017, 16:40:47 »
Ja koristim dve standardne šamotne opeke debljine 30mm jednostavno ih složim na dno rerne/pećnice....

 


Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

 

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.

Powered by EzPortal