Sama peć izvana nije vruća, osim one ploče na vrhu i cijevi koja se spušta od nje dolje. Za uštedu prostora, preporučio bih da se ti vrući djelovi odmaknu od drveta bar 5cm i na drvo zalijepi aluminijska folija. To je otprilike ono što sam ja napravio u svojoj drvenoj kućici, i pokazalo sa kao dovoljno dobra izolacija, alu folija odbija infracrveno zračenje i drvo se ne uspjeva značajnije ugrijati.
Limenu kutiju na vrhu peći sam radio od lima koji je zavaren. Pop nitne bi se prvi dan rastalile jer su od aluminija. Moguće da bi vijci bili dovoljno dobri. Također, postoji mogućnost da se ne radi onakva kutija nego da se gore stave dva koljena od 90 stupnjeva, i s njima se dim okrene prema dolje. Ja sam radio limenu kutiju u nadi da ću nešto kuhati gore, ali mislim da je peć od 12cm mrvicu preslaba za kuhanje, tako da radim ponovno peć, gore bih najvjerojatnije stavio koljena za dimovodne cijevi.
Ako cijev koja se spušta dolje obučeš u knauf, morati ćeš imati vrlo dobre otvore na dnu i vrhu tog "kućišta" da zrak čim bolje cirkulira. Idealno bi bilo da da obloga uopće nema dno i vrh, nego samo vertikalne strane, ako je to estetski prihvatljivo. Ako hlađenje ove cijevi nije dovoljno dobro, moguće je da bi izgubio dio snage peći da vuče zrak.
O termoakumulacionim ciglama nemam nikakvo mišljenje. I ja sam o njima razmišljao, ali nisam se ozbiljnije pozabavio njima. Trebalo bi vidjeti toplinske karakteristike, dakle koliko topline može akumulirati kubik obične, a koliko te specijalne opeke, pa procijeniti isplati li se razlika.
Moji pokusi su pokazali da zrak koji bi trebao izlaziti iz kuće baš i ne želi izaći u visini poda, nego traži da ga se podigne iznad glave i tamo ispusti van. Pokusi su raženi na brzinu, moguće je da bi ipak radilo, ali treba za početak pretpostaviti da ne bi. Pokušaj zrak ispustiti pri dnu, ako ne funkcionira, dodaj još komad dimovodne cijevi do stropa pa ga tamo ispusti.