TB kaže:
... da radim prijenostnog napravio bih nešto ovako jednostavno što ide do 1000 C:
A very hot little stove 938 °C (1720.4 °F)
Hvala TB, gledao sam taj video još ranije, ali nisam na njega obraćao pažnju, jer takav tip rakete smatram raketom za kuhanje, ali i za kuhanje na terasi imam još nešto zgodnije, ali o tome u nekom drugom postu (uh potrošit ću svo prikupljeno željezo, a otpadi su pod snijegom- ne volim snijeg
=).
No, da se vratim na temu.
Ipak će mi kao princip rada poslužiti gornji video. Naime, od početka zime razmišljam, kako da vrata toplovodnog kotla za centralno grijanje TAM, (koji u sebi ima VBR izmjenjivač), zamijenim raketnom peći!?
Problem vidim u maloj dozvoljenoj visini heat risera zbog male visine ložišta kotla. Sad mi je ovaj video dao nadu, da ću to moći ipak ostvariti, pa se zato treba primiti posla... sa riječi na djela...
Samo te molim TB da mi pojasniš, što to točno Gabrijel priča u svom videu. Govori da mu je heat riser napravljen od aluminija!? Kako je to moguće, kad se meni u već spomenutom kotlu rastopi svaka kvaka izrađena od aluminija, kao i štit brave.
Hajde razumijem, ložište je napravio od šamotnih cigli, (što sam i ja ranije htio kod svoje raketice), pa onda obložio aluminijem, ali heat riser od aluminija?
Ostajem ipak vjeran željezu, aluminij ne mogu variti.