Bok svima! Evo me da se javim, malko sam zakržljao s postanjem no ionako se ništa posebno ne dešava... Posao mi je opet krenuo čim sam se javio da sam gotov s godišnjim, kupci su navalili i eto, po gradilištima cca 10 sati na dan.
TB, roketica još nije u pogonu, tako da nemam nikakve informacije o njoj. Dao sam pjeskariti jednu staru metalnu napu s vertikalnim kanalima koja će služiti kao izmjenjivač topline.
Desilo mi se da me je jedan auto mehaničar pitao da mu nešto sredim i pomognem što i jesam učinio a za uzvrat sam dobio dvije boce za auto plin (jedna puna) od kojih ću napraviti roketice to go.. Jednu za nas na gradilištu a jednu za mog prijatelja nevjernog tomu koji mi stalno otpuhuje na cijelu priču.
U toku eksperimenta "na suho" roketica je i sa dvije keramičke cijevi radila ok, pretpostavljam da bi trebalo skratiti ložište da bud ejoš i bolje.
Presjek ložišta je 12x12cm a cijevi su presjeka 14cm. Nije neka razlika u površini no cijev je ipak šira od doljnjih kanala. Vanjska je cijev 25 cm (unutra)
Našao sam gdje kupiti kamenu vunu ta visoke temp. do 600 C no pakiranja su velika pa mi se ne da kupovati da bih samo eksperimentirao. Inače cijena je cca 60 kn/m2 a pakiranje 5m2.
Toliko, javite se, pozdrav!!!