Zapelo je na spužvi, već sam se spremao napisati post s nazivom "j... ti spužvu". Ovako. Napravio sam sanduk od knaufa. Provukao cijevi, testirao kako radi. Onda sam napunio sanduk krupnim šljunkom. Onda sam napravio klupicu, tj. sjedište od daske presvučene spužvom i platnom. Debljinu spužve sam odredio tako što sam sjeo na jedan jastučić od spužve koji je bio na tvdroj podlozi (nije moj nego kod poznanika). Jastučić je bio debljine 8cm, pa sam tako i ja napravio klupu. E tu je vražja stvar zapela, sad mi je sjedište 8cm previsoko. Kad sam radio sanduk, računao sam da će na vrh doći nešto tanko, a sad kad sjednem, noge su mi u zraku. Dijete se ne može samo ni popeti gore da bi sjelo.
Onda sam odlučio smanjiti sanduk. Sve rašarafio, odrezao ploče, opet sve smontirao, sad je visina kako treba. Ali sad mi ne stanu 4 cijevi, kako sam planirao. Mogu stati samo dvije cijevi, kako je na gornjoj slici. Nije problem u dvije cijevi, nego što je klupica na dnu dosta uska i cijevi su blizu jedna drugoj, pa nema mjesta za dva koljena od 90o. Zato sam morao sam izraditi skretanje od 180o koje bi stalo u mali prostor. I to sam napravio, i sad je sve kako treba biti.
Ponovno sam testirao peć, malo smo se i grijali na nju kad je zahladilo. Ne znam procjeniti potrošnju, mogu samo reći da iz dimnjaka ne izlazi dim, a da je metalna cijev koja ulazi u dimnjak prilično hladna, mogu držati ruku na njoj bez ikakve neugode. Za sad je obečavajuće. Slikati ću kad riješim neku estetiku, baš se ne žurim jer je peć funkcionalna samo ne izgleda baš fotogenično.