Zapamti

"Ako jedna riječ ne pogodi cilj, tisuću riječi gubi smisao."

Autor Tema: Raketna peć by Stjepan  (Pročitano: 35104 puta)

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
  • -Given: 6
  • -Receive: 45
Odg: Raketna peć by Stjepan
« Odgovori #15 u: 26 Rujan, 2015, 19:31:11 »
Evo danas sam radio malo na raketnoj i ugradio joj još jednu preostalu ploću šamota u feed,tako da je sa ovim šamot kompletiran,i naravno malo ju potpalio i divio se kako mala ljepo huči,Stvarno je pravo zadovoljstvo slušati taj zvuk rakete dok gori,a uskoro ću ga slušati svaki dan u dnevnom boravku.

halo

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 13
« Odgovori #16 u: 26 Rujan, 2015, 20:46:53 »
trenutno je u ovoj fazi testiranja prikopćana na dimovodnu cijev fi 150mm i dužine 2m, prvih par minuta hoče malo zadimit dolje dok ne potegne gore, a kad potegne i zagrije se onda huči ko prava raketa i više nema dima puno ni na izlazu iz dimovodne cijevi,i u nju sam stavljao suhi grab i bukvu,a vjerojatno ču si dati još truda oko izolacije  heata to je sad zapravo sitnica,a znatiželja će vjerojatno prevladati.A vjerujem da če još bolji rezultat pokazat kad ju prikopčam na pravi dimnjak koji je fi 200mm
I.....?! Da li ti se još dimi prilikom loženja?

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #17 u: 26 Rujan, 2015, 21:45:54 »
Da zadimila je malo kod loženja,al je vani i puhalo u to vrijeme pa neznam kolko je puhanje na to utjecalo,inače bilo je par puta tijekom ranijih testiranja kad je vani bilo mirno da nije ni malo zadimila,al opčenito mislim da je danas od kako sam sa ovom ugradjenom ploćom šamota smanjio presjek feeda kao da je bolje hučala dok je gorjela.

halo

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 4
  • -Receive: 13
« Odgovori #18 u: 27 Rujan, 2015, 06:54:21 »
Da zadimila je malo kod loženja,al je vani i puhalo u to vrijeme pa neznam kolko je puhanje na to utjecalo,inače bilo je par puta tijekom ranijih testiranja kad je vani bilo mirno da nije ni malo zadimila,al opčenito mislim da je danas od kako sam sa ovom ugradjenom ploćom šamota smanjio presjek feeda kao da je bolje hučala dok je gorjela.

Hm.......

http://www.perforum.info/index.php?topic=78.msg2687#msg2687

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #19 u: 27 Rujan, 2015, 18:18:59 »
Evo danas sam ju ponovo nalozio i niti malo dima nije povratila dolje,a danas je ovdje kod mene prohladan dan al potpuno miran bez ikog puhanja.

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 50
  • -Receive: 110
  • Čovjek je svemoguć, samo ako si to i dopusti biti.
« Odgovori #20 u: 27 Rujan, 2015, 19:43:37 »
Ma Stipe ne brini se oko toga, dok ju priključiš na dimnjak, u stanu, i kad se dobro zagrije, vjerujem da će biti potrebno i prigušiti ulaz zraka za neku manju vrijednost da ne poteže prebrzo... o vraćanju dima nećeš niti stići razmišljati.
Može se, možda ne odmah, ali se može...

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #21 u: 27 Rujan, 2015, 20:56:52 »
Iduci tjedan a vjerojatno vec sutra ide raketna u kucu,prostro za nju je pripremljen,sad se u kuci vec pomalo osjeca potreba za lozenjem.I ja mislim da ce ona ispunit moje ocekivanje,a javit cu kak se ponasa kad ju prikopcam na dimnjak.

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #22 u: 27 Rujan, 2015, 21:04:31 »
Hvala, baš me zanima kako će sve to ići...

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #23 u: 28 Rujan, 2015, 18:50:31 »
Ljudi moja raketna je u boravku i upravo uspješno predaje svoje prve kilovate,prezadovoljan sam s njenim poćetnim radom u boravku,prilikom podlaganja nije ni trunke dima pustila u boravak,jednostavno savršeno radi,prve minute su snimljene i čut čete i taj specifičan zvuk(zvuk rakete) a  evo dolje linka imam još jedan filmić isto tako tih nekoliko prvih minuta koji ču naknadno spojit k ovom.

https://www.youtube.com/watch?v=Xz54OLqfqmQ&feature=youtu.be

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #24 u: 28 Rujan, 2015, 19:45:24 »
Evo slike u boravku

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #25 u: 28 Rujan, 2015, 20:41:25 »
Na ovom mjestu je prije stajala jedna klasnična gutačica drva,moram priznati da m je i ona bila dobra,dobro je grijala i zaslužila je umirovljenje tako da če sad neš malo radit al u vikendici.

Goran.P

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #26 u: 28 Rujan, 2015, 22:15:08 »
Bravo Stipe, čestitam na postignutome i iskreno mi je drago da si zadovoljan s svojom pečurkom!!!!
Imam samo jednu malu zamolbu, ako ti nije tlaka, ajde vodi malo računa o potrošnji, zaista me interesira.
Pozdrav!!!!

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #27 u: 29 Rujan, 2015, 18:38:30 »
Ma naravno da mi neće biti tešo,kolko za sada vidim prilično je ekonomićna,kad dodju dani kad se od jutra do naveće loži onda ću malo kubicirat njenu potrošnju,ujutro pored nje stavim hrpu drva i poslikam i na kraju dana poslikam ono što je ostalo ako ostane?Za sada sam prinjetio da kada stavim pun feed sitno nacijepanih drva mala oče da poleti i to traje nekih 40min i za to vrijeme postigne hebenu temperaturu a onda ako hoču smanjit temperaturu ubacim jedno deblje i jedno sitnije drvo i ona dosta smanji al recimo održava postignutu temperaturu i tada može i preko sat vremena goriti.
Kakva j e situacija sa tvojom raketicom?
Pozdrav

ppsupercop

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
« Odgovori #28 u: 29 Rujan, 2015, 19:21:28 »
Pitanje.....kako bi se pokazao tzv.''štediša''da se doda na dimovodnu cev?Čini mi se,da je dim još uvek pretopao na ulazu u dimnjak,pa otud i moje pitanje.

Stjepan

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #29 u: 29 Rujan, 2015, 20:36:28 »
Mislim da bi  i za njega bilo posla,mogo bi se in iskoristi,da dimovodna cijev se zagrije prilicno jako,prstima mozes samo kratko dotaknuti,meni se u boravku nebi uklopio.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.