Hvala TB! Mislim napravit još sekundarni zrak - isto onako kako radi Van den Berg - zove ga P-channel. Onaj komad lima ubačen u feed. Jedino što moram radi obiteljske situacije prvo ožbukat peć finom žbukom, da se s tim završi, a onda se mogu zajebavat sa "sekundarnim" stvarima
Mislim da rupe u sistemu nema, nema je gdje biti
.
Živim na glini -ja sam u Vukomeričkim Goricama, koje su skoro cijele na glini, a slučajno je susjedu 20 m dalje kamion bio istovario glinu iz iskopa, tako da sam imao baš finu, bilo je i dijelova gdje je bila čista siva, kao glinamol. Na žalost sve je rasprostro, tako da ako ti treba mogao bi možda skupiti za jednu kantu. Ako ti treba pitam.
Što se tiče cementa - rekao sam si više niak šamotom, jer se teško tanko nanosi i ne sviđa mi se raditi s njim. A mislio sam da je cement čvršći od vatrostalnog morta, jer sam probao i mort. A glas u meni je cijelo vrijeme ukazivao na mort. I sam sam močio cigle kao i prije sam šamotom odnosno mortom, ali očito se valjda ne smiju močiti
.
Čim više ložim, više mi se sviđa. Valjda je trebalo da ispari 40-ak litara vode iz coba pa da stvar proradi kako treba.
Nisam se baš previše trudio, ali nisam doveo poklopac do usijanja, i tu sam malo razoračan. A i nije baš hladno zadnjih dana, teško je unutra za izdržat.
Ako želiš, možeš navratiti s termometrom jedan dan, samo se moramo dogovoriti želiš li doći na hladnu peć, ili na vruću, tako da je klupa topla
.