ako ja dobro kužin ta "bačva" na tin slikama je "prekrojena" bačva od 55 galona, tako da služi ka držač, ilitiga kalup za perlit.
izgleda na slikama "manja" nego obična bačva koju vidiš kasnije da služi ka "zvono".
ako ti je stranica "a" otvora feedtube-a 18 cm to ti je 8 inch-ni sistem. treba si koristit cijevi promjera 200 mm. to ti je okvirno 324 cm2.
mislin da dva kanala cijevi fi180 je malo previše, pogotovo šta se spajaju u jedan od fi180 mm.
površina poprečnog presjeka dva kanala je okvirno 509 cm2, a jednog je 254 cm2.
bojin se da ti tu ne stvara venturi efekt.
nije strašno, samo ćeš morak kompenzirat s dobrin dimnjakon. nisi navea koji ti je promjer dimnjaka. di je smješten u odnosu na sljeme krova?
i koliko koliko je visok?
sličan problem s povremenin vraćanjen dima smo imali prijatelji ja kad smo kod njega gradili. misleći da je problem u hitrajzeru pokušali smo iskompenzirat
s njegovom visinom. ali smo na kraju napravili bolji dimnjak i stvar se neupitno popravila. ko šta ti je nikola napisa, ideja s horizontalnin dimnjakon je ok u teoriji, ali u praksi je teže ostvariva. moraju ti se poklopit hrpa faktora.
još jedna stvar koju moraš imat na umu. temperaturna razlika između sobne temperature i vanjske mora bit što veća da ti roketica bolje radi.
ako je ložiš sada, kad je visoka temperatura, nije baš najidealnije, još k tome ti je peć friška.
ako ti je klupa svježe, očekuj par tjedana da se ohladi... a nakon toga, kad bude suva ka barut, tribaš ložit bar 4-5 sati da na prvi dodir osjetiš toplinu.
to ti je onda oko 35-45 stupnjeva. ako ti triba pola do jedne minute sidenja na klupi da skužiš toplinu to ti je 25-35 stupnjeva.
ako staviš ruku i odma je vruće da tribaš nakon maksimalno deset sekundi maknit rukuu, to ti je do 60 stupnjeva.
iznad toga ne stavljaj ruku...
kad san ja kod svoje mirija temperaturu na bačvi nakon milisekunde slučajnog dodira spržilo me da san dobija ožiljak...
eto... žigosalo me...