Zapamti

"Budala kojoj se žuri, pije čaj vilicom."

Autor Tema: RMH by DiVeRgEnT (& Frend)  (Pročitano: 28351 puta)

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 917
  • -Receive: 443
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
Odg: RMH by DiVeRgEnT (& Frend)
« Odgovori #30 u: 29 Rujan, 2016, 12:13:49 »
Raketna peć (jedna od varijanti), proizvodi se komercijalno.
Evo videa:

! No longer available

RMH je nemoguće prodati u trgovini, jer ga treba izgraditi. Moguća je prodaja materijala za izgradnju.
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #31 u: 29 Rujan, 2016, 12:31:59 »
Mogu te razumjeti Divergent. Uložio si novce, vrijeme i rad i sa razlogom očekivao pozitivan rezultat uz svu proucenu literaturu, tim više što su i Nikola i Goran na istom principu (bez bačve), ostvarili odlične rezultate.
No, to je tako, kad puno očekujemo, gotovo uvijek je rezultat slabiji od očekivanog.
Ja sam bio toliko nepovjerljiv i sumnjičav da dim u raketnoj peći može ići prema dolje, da sam svoju rocketicu radio samo sa materijalom sa furde, i imam odlične rezultate i iskustvo.
Uistinu mi je žao, što si se toliko razočarao u RMH.
Mislim, da je bolje da nastaviš koristiti svoju "životinju" i sa svojom obitelji uživati u načinu grijanja koju ona pruža, nego da te smeta zvuk rakete u praćenju filma na lap-u.
Također mislim, da nitko od nas na ovom forumu nema namjeru uvjeravati Te, da je RMH bolji od peći kakvu koristiš.
Vlastiti odabir je najvrijedniji, i zato ga prijatelju, molim Te, vjerno slijedi.

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 665
  • -Receive: 207
« Odgovori #32 u: 29 Rujan, 2016, 17:27:22 »
Dobro, pa zašto se onda ne zove rocket barrel heater??

Ako jesi paranoik, onda mi odgovori na ovo. Kad je već RMH tako superiorna peć, pa kako to da niti jedan poduzetnik ju ne proizvodi, prodaje, ugrađuje...? Patentira?

možda se mass odnosi na masovno zagrijavanje, a ne na termalnu masu :D

vidi ove: http://www.dragonheaters.com/

i upravo sam vidio debelo koljeno fi160 za 120kn, lako je biti general poslije bitke  ::)

e sad, zašto tvoja raketa ne radi je nepoznanica.. ako je Nikola radio dizajn onda vjerujem da nema konstrukcijskih grešaka i čudno je da cijevi nisu bile užarene ako sva toplina prolazi njima bez zadržavanja...  :001_huh:

divergent

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 21
  • -Receive: 45
  • Sulude ideje iz divergentske škrinje ludila
« Odgovori #33 u: 29 Rujan, 2016, 17:50:22 »
Raketna peć (jedna od varijanti), proizvodi se komercijalno.
Evo videa:
Čekaj malo, to JE raketna peć, a ono moje nije RMH?  :blink:

Citat:
RMH je nemoguće prodati u trgovini, jer ga treba izgraditi. Moguća je prodaja materijala za izgradnju.
Hmm...  Pa kak samo ljudi kupuju kotlovnice za centralno sa svim onim radijatorima koje moraju sami postavljati...
Od kolijevke, pa do groba, za ispiranje mozga je doba

divergent

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #34 u: 29 Rujan, 2016, 18:04:04 »
vidi ove: http://www.dragonheaters.com/

Ajd, i onaj gore s priloženog videa i ovi očito imaju poduzetničkog duha. Samo, imam i ja poduzetničkog duha, pa mi je kat još uvijek roch-bau. :-) Znači, mislio sam "ako su tako dobre naspram klasičnih peći, zašto niti jedan od ovih poduzetnika nije postao milioner/milijarder, a ove peći postale mainstream?".

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1618
  • -Receive: 1285
  • Adm
« Odgovori #35 u: 29 Rujan, 2016, 18:57:14 »
Trebalo je samo pritvoriti dovod zraka. Ali, budući da više nema peći, to ne možemo provjeriti :-(
Problem je rješenje

divergent

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #36 u: 29 Rujan, 2016, 20:11:10 »
Ako pritvoriš otvor u koji i tako stane malo drva (u odnosu na klasičnu peć), onda će u otvor stati još manje, pa će loženje biti još češće.

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 665
  • -Receive: 207
« Odgovori #37 u: 29 Rujan, 2016, 20:18:30 »
nakon stavljanja drva se može pritvoriti da sporije gori ali to opet ne objašnjava zašto se cijevi nisu užarile...

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #38 u: 29 Rujan, 2016, 20:26:23 »
Vlastito iskustvo Divergent, odgovor #15:

http://www.perforum.info/index.php?topic=1163.15

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #39 u: 29 Rujan, 2016, 20:50:33 »
Ako pritvoriš otvor u koji i tako stane malo drva (u odnosu na klasičnu peć), onda će u otvor stati još manje, pa će loženje biti još češće.

Ti imaš dimnjak koji radi odlično. Peć je protok zraka još dodatno ubrzala. Preveliki protok zraka je hladio plamen i ubrzavao izgaranje (puno kisika) ali ipak nije dozvoljavao potpuno izgaranje, tj. maksimalnu temperaturu. Jasno, prebrzi protok je ujedno značio i da se vrući zrak prebrzo izbacuje iz kuće.

Dakle, prilično sam uvjeren da je trebalo napraviti nekakvu kutiju na ulazu u ložište, sa poklopcem kojim se može regulirati dovod hladnog zraka. Uvjeren sam jer sam isto testirao na svojoj peći.
Problem je rješenje

divergent

• Zaslužni član
  • Thank You
« Odgovori #40 u: 29 Rujan, 2016, 21:08:58 »
Kao što rekoh, hvala, meni dosta. Kad uđe u mainstrem, pa kad dođe u verziju 3.0, onda ću je kupiti.  :001_cool:

To tad, ajmo malo o premakulturi, a ne o smeću kao građevnom materijalu.  :tongue_smilie:

The child of God

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 13
  • -Receive: 0
    • The servant of God / Sluga Božiji
« Odgovori #41 u: 04 Listopad, 2016, 07:40:14 »
Moj lični zaključak je da RMH ne vrijedi praviti, jer traži puno vremena za proučavanje literature i sl. i onda nabaviš materijal, konstruišeš je i nakon svog tog truda uvidiš da nešto ne štima.
Dakle, potrošiš vrijeme, novac, živce i na kraju dobiješ proizvod koji ne radi kako treba. To jedino da si nekakav inženjer i da si napravio u životu nekoliko desetina raketnih peći (ispravnih i neispravnih) i da si 100% siguran da je to najbolja solcija, onda bi se isplatilo praviti.
Nadam se da mi dozvoljavate da malo skrenem s teme.
Šta mislite o ovoj peći: http://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=2016&mm=09&dd=24&nav_id=1180538?
Nije RMH, ali mi djeluje privlačno.

ppsupercop

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 172
  • -Receive: 68
« Odgovori #42 u: 04 Listopad, 2016, 10:45:17 »
Pokušaću da ovo ispitam,meni je Svilajnac najbliži....Ka saznam nešto,javljam...pozz.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #43 u: 04 Listopad, 2016, 11:14:57 »
super
Problem je rješenje

Dzionik

• Global Moderator
  • V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 78
  • -Receive: 208
« Odgovori #44 u: 05 Listopad, 2016, 09:47:45 »
Video sam ovu peć kod jednog prijatelja i zaiste dobro greje, on koristi stolarski otpad koji je naravno ekstra suv i kaloričan. Mana je što se ventilator istopi:-) Dobra za stolarske radionice gde još malo buke ne smeta ali svakako nije za kuću.

"Dobro, pa zašto se onda ne zove rocket barrel heater??

Ako jesi paranoik, onda mi odgovori na ovo. Kad je već RMH tako superiorna peć, pa kako to da niti jedan poduzetnik ju ne proizvodi, prodaje, ugrađuje...? Patentira?"

Ista stvar kao sa kaljevim, treba majstora, puno materijala i ponekad puno para. Kao i sa kaljevim (koje su vrhunske peći) treba je znati napraviti da bi izvukao maksimum iz njih.
Mogu da zamislim preduzetnika koji dodje kod takve mušterije kao ti i ti mu pričaš kako treba estetski da izgleda rmh dok je njemu do toga da napravi funkcionalnu furunu i zaradi neku kintu:-)
To je kao da pričaš majstoru za kaljeve da ti napravi peć ali da bude manja od televizora i onda si duboko razočaran kada ti kaže da to ne može. I kriv ti je "loš" majstor i pljuješ ceo koncept kaljevih peći.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.