Prije zatrpavanja cijevi, testirajte neko vrijeme, cijevi je premalo da bi izvukli svu toplinu koju će peć davati. Držite ruku na zadnjem koljenu koje ulazi u dimnjak (ne onaj od peći nego pravi dimnjak). Ako je pretoplo da tu držite ruku, onda vam puno topline odlazi u vjetar, što je šteta. Tada bi mogli razmisliti o još par metara cijevi, već sam rekao da je kod mene taj cjevovod prekratak samo ja nisam imao gdje sa dodatnim cijevima.
Razmišljate li i o poklopcu za otvor ložišta? Kad peć ne gori, taj otvor svakako mora biti zatvoren, ali i kad gori, dobro je imati mogućnost da smanjite protok zraka kroz peć. Ja sam to napravio tako što sam na otvor dodao još jednu limenu kutijicu s poklopcem. Standardno je rješenje staviti kanticu od farbe sa pripadajućim poklopcem. Uglavnom, ako tog poklopca nema, onda ćete biti osuđeni da peć trpate drvima do maksimuma, a peć ima veliku snagu što znači dosta velika potrošnja drva, a cijevi su dosta kratke što znači da energiju trošite a ne koristite.