Zapamti

"Besplatna mjesta u kazalištu prva zvižde."

Autor Tema: RMH  (Pročitano: 39791 puta)

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
  • -Given: 15
  • -Receive: 7
Odg: RMH
« Odgovori #45 u: 04 Veljača, 2014, 15:16:10 »
Trbali sta ju prvo vani na suho slozit pa da vidite jel bu funkcionirala.Tak smo mo napravili.Jel to obicna cigla ili samotna?Mislim da bi samo lozi :biggrin:sta trebalo biti od samotnih cigli

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #46 u: 04 Veljača, 2014, 15:19:06 »
Se to meni cini ili dimnjak nije dokraja zazidan ispod ovog okruglog djela?

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #47 u: 04 Veljača, 2014, 20:17:28 »
Trbali sta ju prvo vani na suho slozit pa da vidite jel bu funkcionirala.Tak smo mo napravili.Jel to obicna cigla ili samotna?Mislim da bi samo lozi :biggrin:sta trebalo biti od samotnih cigli

Da, treba provo vani probati iako na internetu svima radi čak i bez zidanja mortom. Znam da za ložište ide šamotna cigla, ovo je tek za probu iako i obična može neko vrijeme držati. Dimnjak je dobro spojen. U svakom slučaju - back to the drawing board, probati ću iskopirati neki od postojećih dizajna da ne izmišljam toplu vodu :)

I što mislite o ravnim inox bačvama? Meni su estetski puno bolja opcija jedino što su ove koje se prodaju skupe, bilo bi jefzinije izraditi ju od inox ploče:

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #48 u: 04 Veljača, 2014, 21:36:51 »
Mislim.mozda grijesim dimnjak je preveliki  on trba biti velicine kao i loziste,na nasoj.peci je sve 12.5 cm i onda smo na taj "kostur od dimnjaka stavili izolaciju i ttek onda bacvu s tim da se u dosta prim jera stavlja jos jedna bacva manja ili lim koji se puni sa izolacijobi tek onda bacva.Valjda bute skuzili kal hocu rec :blush:

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #49 u: 04 Veljača, 2014, 21:53:42 »
jasno. I koliko vidim horizontalna duljina nije posebno specificirana, obično to bude 2 cigle.

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #50 u: 04 Veljača, 2014, 22:22:32 »
Evo jednog nacrta iz knjige

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #51 u: 04 Veljača, 2014, 22:25:10 »
Predpostavljam da mislite na ovaj C dio (tak je na slici oznaceno) on treba biti kratki.

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #52 u: 04 Veljača, 2014, 22:33:18 »
Evo jos jedne slike mozda pomogne

buza

• Punopravni član
  • *
  • Thank You
  • -Given: 45
  • -Receive: 18
« Odgovori #53 u: 04 Veljača, 2014, 23:59:39 »
TB, poenta ove peći, koliko sam ja uspio shvatiti, jeste da promjer ložišta, horizontalnog dijela, dimnjaka i cijevi u termalnoj masi bude isti. Kod tebe je horizontalni dio nizak (visina položene cigle), a sam dimnjak preširok (20 cm, čini mi se). Probaj sve da posložiš samo od cigli, onako kao na Gizminim fotkama s početka.

Gizmo, peć vam super izgleda. Kako se ponaša ona glinena brtva donjeg dijela bačve (ako je glinena)? Ima li pukotina usljed nejednakog širenja metala i gline pri zagrijavanju? Jeste li stavili neku izolaciju oko dimnjaka?
« Zadnja izmjena: 05 Veljača, 2014, 00:02:15 od buza »

gizmo77

• Napredni član
  • **
  • Thank You
« Odgovori #54 u: 05 Veljača, 2014, 06:57:38 »
Hvala!Spoj oko bacve sa glinom.dobro se drzi tu nije pucala,na ostalim mjestima popucala je ali nije tako strasno.Imami u planu zatvoriti loziste sa njom i onda bi jos jedan sloj stavi na ovaj stari alu to ce pricekat ljepse vrijeme.Izolacija oko dimnjaka je napravljena od samota.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.