Zapamti

"Ako jedna riječ ne pogodi cilj, tisuću riječi gubi smisao."

Autor Tema: zamolba graditeljima rocket stova ili RMH na forumu  (Pročitano: 7036 puta)

cola

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 85
zamolba graditeljima rocket stova ili RMH na forumu
« u: 01 Lipanj, 2014, 11:23:36 »
Bok društvo...

iman jednu malu zamolbu...

U ZMAG-u pišemo priručnik o energiji. to će biti Zeleni alati. ima i link tu na forumu za prijašnje publikacije izašle pod tom edicijom: http://www.perforum.info/index.php?topic=1057.0

u ovom slučaju ćemo se fokusirati na toplinu, bilo iz nekih solarnih susutava ili iz biomase.
bit će i dio o rocket stovu i rocket mass heateru.

e sad... muka mi stavljat slike s interneta... pali mi napamet da skupimo primjere iz hrvatske...
pa ako van se da, poslikajte svoje rakete pa mi pošaljite pa da to objavimo... naravno možete i napisat nešto kratko o peći i njenoj specifičnosti... ono rečenicu dvi ne previše...

eto. fala van unaprid...

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1646
  • -Receive: 1371
  • Adm
Odg: zamolba graditeljima rocket stova ili RMH na forumu
« Odgovori #1 u: 02 Lipanj, 2014, 09:42:19 »
Ja sam svoju opisao ovdje:
http://www.perforum.info/index.php?topic=277.0

To su više manje sve slike koje imam, opis mogu i skratiti ako treba samo ne znam koliko vam je to zanimljivo jer je građeno skupim materijalima a pravi RMH se gradi otpadom.

Ako jest zanimljivo, mogu reći da su ovakve peći (poput moje) prihvatljive ljudima u stanovima, a mi smo svoju napravili na taj način jer nismo vlasnici stana u kojem živimo. Osim ove, izgradio sam još dvije vrlo slične ali su me vlasnici zamolili da ne govorim ništa o njima i ne objavljujem fotografije. Također je specifično to što je toplinska dizalica (heat riser) izvan 'toplinske spuštalice', tj. dvije cijevi jedna pored druge, a ne jedna u drugoj. To radi besprijekorno, znači može i tako, ako netko zbog ograničenog prostora ne može drugačije.

Inače, svaka vam čast na vašem radu, sve što sam ja ovdje objavio možete koristiti kako želite. Ako napišete odakle je informacija, ok, ako ne, meni isto ok.
Problem je rješenje

cola

• Zaslužni član
  • Thank You
  • -Given: 8
  • -Receive: 85
« Odgovori #2 u: 02 Lipanj, 2014, 15:36:53 »
e super fala ti lipa...

nema frke naravno da ćemo napisat odakle dolaze slike i informacije...

Šef!

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 1
  • -Receive: 8
« Odgovori #3 u: 02 Lipanj, 2014, 20:14:22 »
Colaaa!! :)

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.