da istina perlit se može kupit samo u samoboru, ako se ne varan... bar san ga ja tamo kupija...
je, je ja san radija termalnu masu od gline i pijeska... u konačnici san zadovoljan, ali kako mi vrag ne da mira san dosta eksperimentira s smesama
tako da mi je klupa šarolika, tamo di je smjesa bila dobra nije toliko ispucalo (više kozmetički šta i nije neki problem pošto to nije završni sloj)
a tamo di san totalno omašija s smjeson su krateri
buden ja to već sredija... glavno da peć obavlja svoju funkciju
jer ja san ti napravija tako roketicu da mi je spojena na solarni sustav i na radijatore. tako kad kurin u glavnoj prostoriji di je peć je toplo, a i u kupaonici i spavaćoj je toplo jer su tamo radijatori. a naravno da i topla voda je uvik spremna kad nema sunca... još i kuvamo na bačvi... tri muve jednin udarcen
to s ismjenjivačen ti je ok stvar ako želiš upuhivat topli zrak u prostoriju koja ti je odvojena od prostorije u kojoj ti se nalazi peć s pregradnin zidovima.
ako ti to nije slučaj "otkrivena" bačva će ti zagrijat prostor više nego dovoljno
kod mene zna bit i 28-30 stupnjeva pa ili otvaramo prozore ili prošetavamo se u mudantama...
znan da nije po pravilima energetske učinkovitosti, ali šta ćeš... takav san i ja... mana ka u priči