Zašto peć na drva?
Zato što prekrasno grije, u štednjaku na drva se hrana prekrasno skuha, zato što je užitak slušati kako pucketaju drva a nusproizvod (pepeo) možemo ponovno iskoristiti, npr za posipanje vrta...
Zadnje dvije zime grijala sam se na peć na pelete (samo grijala, bez kuhanja) kupljenu naravno, no ono što mi se nije svidjelo je skupa eklektronska tehnologija koja je često izbacivala erore i kvarila se... Peć se mogla palit pomoću sms-a ili tajmerom odredit paljenje unaprijed, no dešavalo se da to nije radilo jer se pojavio neki error... temperatura u dimnjaku prevelika, previše peleta, premalo peleta, greška prilkom paljenja itd...pohvalno je da je imala ta osiguranja, ali ipak, čovjeka izlude...Dakle tako nešto nebih više nikad ponovila, svaka čast peći na pelete ili na drva, ali onoj običnoj, koja nema ni zrnca moderne tehnologije u sebi...
Zato ću sada prijeći na običan štednjak na drva... Zasad još kupljeni, jer za samoizgradnju nemam mogućnosti...