Zapamti

"Borac koji pobjegne može se opet boriti."

Novi Postovi

 Str: [1] 2 3 ... 10
1
Životinje / Odg: Kada mravi postanu problem
« Zadnji post od fazy u Danas u 00:55:22 »
Kažu da mravu i pčele vole graditi svoje nastambe na hartmanovim čvorovima, koji su pak štetni za nas ljude.
Pogledajte od 26:30 do 30:30

2
Vještine, zanati, ideje... / Odg: Praktične sitnice
« Zadnji post od fazy u Danas u 00:46:34 »
Super, ovo i meni treba.
Imamo isti problem, a problem je rješenje!
Kaže Nikola!
Hvala Harp.
 ::)
3
Vještine, zanati, ideje... / Odg: Praktične sitnice
« Zadnji post od Harp u Danas u 00:38:18 »
Neznam kako vi, ali ja jos uvijek razmisljam u kunama.
Meni i 3.76E i 4.39E izgleda malo i ne razlikujem taj odnos jer nisam jos formirao vrijednosni obrazac u eurima. Ne mogu ga ni formirat kada su cijene svaki mjesec drugacije, npr cokolada za kuhanje kras 350g je bila 1.59E (12kn) na pocetku godine, dok u ovo vrijeme je ista na akciji za 19E/kg! Gledam i ne mogu vjerovati. Pa ferrero rosher je uvijek bio 140kn/kg bez akcije... Tek kada ponudjene cijene preracunam u kune vidim koliko trgovci nemilosrdno deru u mutnome, jer vjerojatno mogu radi stalnog priliva friskih turista...


P.S.
Posto ima zainteresiranih cu narednih dana zakaciti cdr fajl za print. Htio sam ga jos malo doraditi da bude jasniji...
4
Odlicna ideja, svidja mi se :)
5
Evo odgovora za Harpa:
Kroz LEDice koje nisu pregorjele tekla je struja od 21 mA, dok je kroz LEDice, kod kojih je pregorjela jedna, tekla struja od 30 mA, iako su bile učvršćene vijcima na alu. ploču debljine 2 mm (vidljivo na fotografiji).
Obje sam zamijenio "krpanima" istog tipa na kojima sam smanjio struju na 15 mA, dakle na pola, na način da sam ulazni kondenzator spojio u seriju sa identičnim i tako prepolovio ukupni kapacitet.
Sad očekujem dugotrajni rad bez kvarova.

6
Životinje / Odg: Kada mravi postanu problem
« Zadnji post od TB u 12 Prosinac, 2024, 11:24:07 »
Mene zanimaju fizičke barijere za mrave i izgleda da potez kredom djeluje samo što kredu može kiša isprati. PVC stolnjak također ima neki efekt jer im nije lako napraviti zaokret za 360 na djelu gdje stolnjak visi sa stola ili im je put prenaporan.
7
Ostalo / Odg: Utjecaj razvoja tehnologije na privatnost
« Zadnji post od Nikola u 12 Prosinac, 2024, 08:46:05 »
Nastavi koristiti forum kao ranije, mislim da se ovdje ništa (u tehničkom smislu) nije mijenjalo. Nekad je glitch u samom serveru, primjetim i ja da je nekad forum teže dostupan. Probam par minuta kasnije, i sve bude ok.
8
Ostalo / Odg: Utjecaj razvoja tehnologije na privatnost
« Zadnji post od Harp u 12 Prosinac, 2024, 01:01:53 »
jedva sam se logirao preko laptopa.... izgleda da i ovdje na forumu je sigurnost na prvom mjestu :)
Kaze doslo je do greske - ne mozemo provjeriti url s kojeg ste dosli... a dosao sam a od kud drugdje nego iz pocetne stranice. Pa sam ukljucio kukije, i nakon 3 uzastopna logina me spojio...

Ok, imam jos par slika starijih uredjaja, i sada se lijepo vidi kako se to sve razvijalo.
Kod mobitela koji su imali javu kao operacijski sustav, ili sto vec direktno od proizvodjaca - samsung gt-s5260 - nema nikakvog prometa prema van.
Vec s ranom verzijom android2.3, pojavljuje se samo jedan zahtjev za spajanja.
Kako verzija androida raste s 4 na 5, tako se i zahtijevi povecavaju, a maksimum ih ima nebrendirane kineske firme poput MeanIT (proizvodjac Intelkom.hr)


P.S.
ok, nije strasno, mogu se spojiti i bez kukija, ali ne s pocetne stranice vec s one koja me upozori na gresku (attach). Vjerujem da je sustavu bitno sto pise u URL adresi, i ako nema ID je problem... nije problem...
9
Dizajn / Odg: Redizajn 2021
« Zadnji post od andjelkoasa u 11 Prosinac, 2024, 15:44:56 »
Gole daske će dulje trajati ovako nego da su 'zaštičene' folijom. Te folije sprečavaju daske da se osuše kada dođu topliji dani.
Iz istog razloga se ne rade komposteri i povišene gredice od fosni. One jesu deblje ali se zato sporije suše i gljivice i mikroorganizmi imaju više vremena da razaraju drvo.
A drvo kada oslabi ide u pećku a truliji dijelovi ravno u komposter na daljnju 'preradu'  :biggrin:
10
Priprema i konzerviranje hrane / Odg: Rucak u 5: Jednostavni tamni kolac
« Zadnji post od Harp u 10 Prosinac, 2024, 18:00:20 »
Volim čokoladu, pogotovo onu tamnu sa skroz malo šećera.
Margarin ne koristimo u kući već preko 30 godina. Samo putar.

Margarin se u kolacima koristi kao jeftinije rjesenje koje nema specificni okus kao skuplji putar. Znam da margarin danas (kao ni mnoga druga industrijska hrana) nije isti kao onaj prije 50 godina, pa gdje god mogu ga i ja izbjegavam.

U glazuri se on upotrebljava da poveca volumen cokoladi i ujedno da sprijeci da se cokolada ponovno stvrdne, kako bi se kolac mogao rezati.
U zadnje vrijeme za tu primjenu, u cokoladnim glazurama koristim ulje, i to na 100g cokolade za kuhanje, 3 jusne zlice ulja, i jedna cajna zlica kakaa, dobro umucena s vilicom u tako gotovu smjesu da malo poveze za finu teksturu i ukus :)
 Str: [1] 2 3 ... 10
Powered by EzPortal