Ja bih preporučio da kreneš s detaljnim planom. Površina nije tako velika (s kakvim raspolaže Lawton) pa je zanimljivo dobro razmisliti o svakom kvadratu i pažljivo ga dizajnirati.
Mislim da nije nužno potrebno sijati mahunarke, s obzirom da su bagremi već odradili puno posla i da su tu kao neki trajni stanar. Mogla bi krenuti i s voćkama odmah, jer će im trebati puno godina da dostignu rodnost. Ali svakako bih preporučio godinu dana učenja i planiranja.
Mislim da kod nas bob ne može prezimiti, na kontinentu se obično sije u rano proljeće. Inače, sjemena ima u sjemenarnama. Samo, ako je tu livada, kako posijati bob ili neke druge mahunarke? Sve preorati? Po meni, to bi bila veća šteta nego sve ostaviti netaknuto. Ako je već preorano tj. koristila se zemlja kao vrt, onda apsolutno da, posijati nešto samo da trava ne raste. Bilo kakav pokrivač tla, lucerku, djetelinu, bob, slanutak, možda i nešto što će tlo učiniti rahlijim ako je teško i sabijeno.
Znači svakako su važna pitanja kakvo je tlo, mikroklima, razina podzemnih voda, kakva su očekivanja od vrta, neki rok realizacije itd.