TB, tvoja ideja je dobra, i znam da je dobra jer sam i ja tako radio. Također, ovdje poznanik Hrvoje piše sličan savjet:
https://permacultureapprentice.com/free-mulch/Razlozi za usitnjavanje bi bili upravo u brzini, i dostupnom prostoru za toliko granje. Na primjer, ako imaš nekoliko tisuća kvadrata prostora, onda ti je 100 kubika drvene sječke malo. A granje potrebno za 100 kubika je bar 10 puta većeg volumena, pa bi onda na 7 godina zauzeo sav dostupan prostor.
Ako imaš vrlo mali prostor, recimo 200 m2 okućnice, opet se želiš što prije riješiti onih par grančica od orezivanja voćaka i grmlja.
Chop-n-drop metoda kompostiranja granja je vjerujem idealna ako imaš velik prostor koji ne koristiš, npr. livada koju moraš kositi a ne da ti se. I dovoljno ti je 2-3 kubika komposta godišnje, za neke manje projekte, gnojenje manjeg vrta, malo dodati svake godine oko voćaka i sl. Ja sam dugo bio u takvoj situaciji i baš mi je odgovaralo da granje svake godine skupim na hrpu i ostavim. Na tim mjestima sada rastu najbolje samonikle voćke, a granja zaista nema nakon 7 godina, kako si rekao.