Ja sam probao:-( ne radi: granje nije pravo, previše vibrira dok ga sečeš, ispadaju preveliki komadi, kad dodje do kraja samo ispada ili još gore povuče ga motorka. Mačetu zaboravi... Za sečenje ogrevnih drva je ok.
Radio sam i varijantu toga, drvena taraba koju naslonim na gomilu granja i prodjem motorkom izmedju dasaka, malo bolje ali dobiješ šarenu gomilu koju opet moraš da presložiš.
Sada radim sa mačetom, dovučem granje do mesta za kompostiranje i mačetom poskidam sve ispod 2 cm. Kad se naslaže tridesetak cm visine dobro ugazim, izlupam gomilu mačetom povremeno. Onda ide sloj za inokulaciju ostatak od prosejavanja predhodne gomile granja ne komposta. Sloj trave pa opet seckanje. Zgodno je što se visina povećava pa je lakše. Deblje grane sečem na cirkularu za loženje ili stubove.
Malo je daleko ali se vidi VIP gomila na crvenom tepihu:-)
Vrlo brzo je spala na polovinu visine, sada rastu pečurke i trava povrh, sve bez zalivanja, ove godine nije ni trebalo. Malo je zahtevnije fizički ali je rezultat dobar kompost.
Imam i onu malu seckalicu za granje 2KW, te su igračke jednostavno loše konstruisane, mogu da seku samo sveže grane, svako malo ih treba nešto doradjivati, nož se brzo istupi, zaglavljuju....jednostavno nemaju dovoljno mase. Ta snaga bi verovatno valjala da nije direkt drajv već duplo ubrzana preko remenice i sa masivnim diskom za sečenje. Inače dobra mašina bi trebala da ima bar trofazni motor od 4KW.