Zapamti

"Budala kojoj se žuri, pije čaj vilicom."

Autor Tema: Permamedika  (Pročitano: 4731 puta)

Slana

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 1
Permamedika
« u: 02 Lipanj, 2012, 22:59:28 »
Dragi svi, evo još jedne prilike za sve vas koji živite u Gradu Zagrebu da se uključite u djelovanje jednog urbanog vrta (iz kojega kasnije možete i uzeti plodove koje ste sami uzgojili) po permakulturnom principu. Svaka pomoć je dobrodošla!

http://permamedika.tumblr.com/

Pozdrav svima!  ;)

nanimira

• Početnik
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 3
Odg: Permamedika
« Odgovori #1 u: 03 Lipanj, 2012, 01:19:21 »
nisam ziher koliko bi jela hranu uzgojenu u gradovima (uzevši u obzir zagađenja tralala) al cijenim inicijativu i samo hrabro naprijed...ako za ništa drugo-za zelene površine :)

“There are two spiritual dangers in not owning a farm. One is the danger of supposing that breakfast comes from the grocery, and the other that heat comes from the furnace”
A.Leopold

m2

• Gost
« Odgovori #2 u: 22 Studeni, 2012, 15:21:06 »
nisam ziher koliko bi jela hranu uzgojenu u gradovima (uzevši u obzir zagađenja tralala) al cijenim inicijativu i samo hrabro naprijed...ako za ništa drugo-za zelene površine :)

Ako i je zagađeno ne treba još dodavati umjetnih gnojiva, pesticida, herbicida, neštocida...
tj. bez svega toga je vjerojatno manje zagađeno nego polje prskano sa mega količinama istog.  :)
« Zadnja izmjena: 22 Studeni, 2012, 15:24:25 od m2 »

andjelkoasa

• V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 559
  • -Receive: 209
« Odgovori #3 u: 28 Studeni, 2012, 21:36:41 »
Živim već 52 godine u tom sve zagađenijem Zagrebu i jedem prilično povrća i voća koje je ovdje uzgojeno. Kod nas u vrtu ili kod susjeda.
Nije da me baš ne brine ali mislim da sam s vremenom stekao i određen 'imunitet' na sve to.
Zato sve više izbjegavam povrće i voće iz raznih shoppinga jer mi se čini da je tretirano sa svim mogućim kemikalijama i daleko je opasnije za zdravlje od ovog iz mojeg vrta.
Dio hrane nabavljamo na selu kod poznatih pa smo upoznati sa načinom uzgoja a na koncu, ne želim se time previše opterećivati.
Nekako mi se čini da ne treba ni u brizi pretjerivati.

Koliko nas danas mediji operećuju raznim bakterijama i sterilizacijama nije normalno.
A na kraju ljudi oboljevaju od alergija na prirodu koje su izazvali kemijski preparati.
Žalosno je da većina ljudi danas ne smije ljeti otići na livadu i legnuti u travu  :), koji je to ugodan osjećaj.

m2

• Gost
« Odgovori #4 u: 29 Studeni, 2012, 08:57:42 »
Ako se gaji u gradu dobro je staviti živu ogradu prema cesti...

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.