Zapamti

"Ako vjeruješ u sve što pročitaš, radije nemoj čitati."

Autor Tema: Razaranje obitelji kao zajednice  (Pročitano: 14022 puta)

Dzionik

• Global Moderator
  • V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 78
  • -Receive: 208
Odg: Razaranje obitelji kao zajednice
« Odgovori #15 u: 26 Ožujak, 2015, 11:34:45 »
Jel ovde ima SF fanova koji vole Ursulu Legvin?:-)

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1646
  • -Receive: 1371
  • Adm
« Odgovori #16 u: 26 Ožujak, 2015, 11:51:47 »
Stavi sliku, možda je zavolim :) Tko je Ursula?
Problem je rješenje

fazy

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 966
  • -Receive: 451
  • Što činimo svojoj okolini, to činimo i samima sebi
« Odgovori #17 u: 26 Ožujak, 2015, 14:15:03 »
Stavi sliku... Tko je Ursula?

Ursula Kroeber Le Guin, rođena je21. listopada 1929. godine u SAD-u.
Najpoznatija po svojim SF novelama i kratkim pričama, a poznata po istraživanju taoističkih, anarhističkih, feminističkih, psiholoških i socioloških tema.
Jabuku koju neće crv, neću niti ja.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #18 u: 26 Ožujak, 2015, 14:21:27 »
Nije mi baš... ali ako je napisala nešto zanimljivo na temu obitelji ili zajednica općenito, rado pročitam. Dzionik, imaš nešto za preporuku? Kakve veze imaju ti svemirci s ovim o čemu pričamo?
Problem je rješenje

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #19 u: 26 Ožujak, 2015, 14:58:59 »
višegeneracijske obitelji na okupu su temelj društva.

nije to slučajno uništeno industralizacijom, korporatizmom, feminizmom, tehnocentrizmom i ostalim metodama.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #20 u: 26 Ožujak, 2015, 15:33:26 »
Kad je društvu trebala obitelj, održavalo ju je, sad kad mu smeta, uništava ju. To znači da su obitelji osuđene na milost i nemilost društva. Mislim da se trebaju izdignuti iz toga, ovako dalje ne može.
Problem je rješenje

Dzionik

• Global Moderator
  • V.I.P.
  • Thank You
  • -Given: 78
  • -Receive: 208
« Odgovori #21 u: 27 Ožujak, 2015, 06:36:31 »
Pa počela je priča kako je porodica premala da zadovolji potrebe....i odma se setio Ursule, mislim da se knjiga zove 'Stalno se vraćajući kući' i njene proširene porodice gde deca imaju nekoliko majki i očeva, mnoštvo tetki i ostale familije. Mada se taj model porodice javlja i u ostalim njenim knjigama. Jedna je od retkih dobrih SF pisaca iz US. Mislim da je dosta njenih knjiga i prevedeno na srpskohrvatski i može da se nadje po netu.
Ako ima zainteresovanih mogu da pogledam u mojoj 'biblioteci' verovatno imam njenih eknjiga.
Nikola pa ti si ženjen čovek, a odma 'daj sliku', misliš da proširiš porodicu po muslimanskom modelu:-)
« Zadnja izmjena: 27 Ožujak, 2015, 06:38:34 od Dzionik »

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #22 u: 27 Ožujak, 2015, 14:57:01 »
Ok, hvala za preporuku. Ja baš i tražim nekakve romane koji bi se pozabavili malo tom temom, proširenih obitelji i sl. Sad vidim da joj je otac bio antropolog i da ona to znanje dosta koristi u romanima, evo pogledati ću čim dođe na red.
Problem je rješenje

m2

• Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 272
  • -Receive: 356
« Odgovori #23 u: 14 Travanj, 2015, 15:45:33 »
When 'Stranger Danger' is actually the police and CPS

...Outrage is inevitable when "protecting our nation's children" turns into state-sponsored kidnapping and perversely unnecessary trauma to families who don't follow the rules...

http://www.treehugger.com/family/when-stranger-danger-actually-police-and-cps.html#14290179091161&action=collapse_widget&id=0&data=

... još jedna metoda "prc...." obitelji ili nešto drugo....?

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #24 u: 14 Travanj, 2015, 17:47:21 »
Nametanje monokulture i u obiteljske zajednice. Meni je jasno da postoje roditelji koji zanemaruju ili zlostavljaju vlastitu djecu, i da se drustvo dogovorilo da ovlasti neku sluzbu koja ce takve stvari kaznjavati ili sprijecavati. Nazalost posljedica takve prakse je da se vecina moze dogovoriti da je recimo dijete koje samo putuje autobusom zanemareno ili ugrozeno, a npr. dijete koje odgajaju dadilje a prave roditelje vidja par dana mjesecno, to je dijete s primjerenom skrbi. Sve je to ok dok nisi manjina koja se s takvim sudom ne slaze.
Problem je rješenje

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.