Ispričavam se ako ću odlutati s teme, ali ovo sam htio napisati još dok je u nazivu teme bilo "biblijski".
Ako griješim, neka me netko ispravi jer bibliju nisam čitao,a sliku koju imam u glavi imam od filmova i priča koje sam čuo.
Moram priznat da preferiram sirovu vegansku hranu iako ju ne prakticiram u potpunosti. Dok imam izbora, preferiram, ali kad nemam, jedem svašta, glad je glad :D
U mojem idealnom svijetu ljudi bi preferirali voće za izvor kalorija i kao posljedicu toga bi svuda sadili šumske vrtove i tako stvorili jedan veliki rajski vrt na ovom planetu :D Baš kao što je vjeverici u prirodi, zakopati lješnjake, koji često izrastu u stabla lješnjaka.
Ovo iznad sam napisao kako bi vam objasnio zašto meni nikako nema smisla zašto je u tako važnoj knjizi bog zabranio jesti jabuku Adamu i Evi.
Dao im je jezik koji osjeća slatko, dao im je vid, koji će prepoznati nešto crveno u moru zelenila, dao im je palac i prste da zgrabe tu jabuku, dao im je savršene zube za jest tu jabuku, dao im je sposobnost da se popnu na drvo kako bi ubrali tu jabuku i dao im je znatiželju da se pitaju što je to crveno. Nisam siguran što im je točno napravio kada su slušali svoju prirodu i kada je Eva ubrala tu jabuku. Da li ih je izbacio iz tog voćnjaka ili nešto drugo, ali bilo kakva kazna mi se ne čini uredu od njega

Ajd, da su išli raditi nešto protiv svoje prirode, to bi razumio. Ali čini mi se da su kažnjeni samo zato jer nisu slušali riječ božju.
Kad to gledam iz ovakve perspektive,sudeći po toj priči, meni se biblija čini kao super knjiga za ljudski rod skrenuti na krivi put, tj. da ne postupaju po svom prirodnom nagonu, već da se boje boga, jer je tako zapisano.
Mogao bi i dalje tipkati, ali neću, možda sam ja nešto krivo shvatio u cijeloj toj priči. Sad primjetih da sam zmiju smetnuo s uma :D Išao sam na vjeronauk, sve dok sam morao,a kada mi je dan izbor, naravno da sam odustao