Zapamti

"Čak i perje može potopiti brod."

Autor Tema: Za buduce mame i tate  (Pročitano: 7045 puta)

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 0
  • -Receive: 769
Za buduce mame i tate
« u: 16 Prosinac, 2014, 20:35:04 »
http://radioliberum.org/registracija-novorodenih-kako-zeznuti-sustav/
« Zadnja izmjena: 25 Srpanj, 2019, 22:15:30 od Nikola »
Lud je samo onaj cija se ludost ne poklapa sa ludoscu vecine.   - S. Beckett

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 1646
  • -Receive: 1371
  • Adm
Odg: Za buduce mame i tate
« Odgovori #1 u: 20 Prosinac, 2014, 13:12:48 »
Moj komentar s druge teme trebao je ici ovamo. Htio sam reci, da, robovi smo sustava. Ali to ropstvo nema veze s time imamo li dokumente, maticni broj, ili nemamo. Sustav je previse jak da mu samo tako objavimo rat. Ne prijavimo dijete nakon poroda. I sto dalje? Sakrijemo ga od svih koji bi nas mogli prijaviti? Do kada tako? Dok se prvi put ne napije u nekom lokalu, potuce i policija ga uhvati? I kakve bi uopce koristi to dijete imalo zato sto nije poznato sustavu? To sto ne mora u skolu? Super, moze se s roditeljima skrivati u sumi, loviti vjeverice i piti vodu s nekog potoka, ali zar to isto ne moze i registrirano dijete? Sustav bi vrlo vjerojatno lakse dozvolio skitnju registriranog djeteta nego neregistriranog.

Permakultura obicno trazi rjesenja koja ne uzrokuju jos vece probleme. Mislim da ovo rjesenje ne spada u to. Valjalo bi razmisliti kako dobiti ono sto zelimo, a da istodobno ne stanemo na zulj nekome kome se ne zelimo ili ne mozemo suprotstaviti. Pri tom ne mislim da se trebamo pomiriti s cinjenicom da nismo slobodni, nego da nam treba malo bolji plan od brzoplete objave rata takvom protivniku.
Problem je rješenje

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #2 u: 21 Prosinac, 2014, 20:05:59 »
Gornji link predstavlja informaciju. Ovisi tko je cita, je i razlicito shvaca i interpretira. Slazem se da ne valja donositi brzoplete odluke (usput, primjeti... koliko ti sustav daje vremena za zivotno vazne odluke? [retoricko pitanje]), svakako da roditelji trebaju jako dobro biti upoznati gdje su, sto su i sto ce odluciti za jos nesamostalnog covjeka.
Ako si procitao link (po tvojim pitanjima, izgleda da nisi), onda vidis da se ne radi o nicemu drugom, nego samo o kasnijoj mogucnosti (te 'djece' u buducnosti, kada/ako mentalno pocnu biti odgovorne za svoje postupke), da na laksi nacin objelodane nistavnost tog ugovora.

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #3 u: 21 Prosinac, 2014, 20:30:12 »
Zasto nisu (nismo) u mogucnosti sada ponistiti ugovor koji su njihovi (nasi) roditelji potpisali? Ipak su to roditelji, ko ih j...? Drzava ne priznaje ni u kom drugom slucaju ugovor koji su sklopili roditelji u ime djeteta. Roditelj ne moze glasati u ime djece, ne moze se vjencati u ime djeteta, dijete ne odgovara za zlocine koje je roditelj napravio, ni za njegove dugove. Izuzeci su dosta rijetki. Roditelj moze odluciti o abortusu bez da se dijete pita, te o njegovom imenu, narodnosti i drzavljanstvu. To su tako rijetki presedani da bi ih se vjerojatno dalo srusiti na sudu, kada drzava ne bi znacila vladavinu mocnijeg.
Problem je rješenje

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #4 u: 23 Prosinac, 2014, 13:01:30 »
čini se kao dobar i praktičan način da se napravi jednostavan backdoor u sustavu.

ili se može jednostavno pričekati par godina da se sustav uruši sam u sebe (bankrot) pa neće biti potrebe za odjavom iz sustava  :biggrin:

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #5 u: 23 Prosinac, 2014, 13:48:27 »
Sustav je već sada proglasio apsolutno pravo na sve što bi moglo biti temelj postojanja nekakvog slobodnog čovjeka. Čak i da onaj slučaj predstavlja backdoor za napuštanje sustava, to i dalje ne znači da taj čovjek smije hodati ulicama tog sustava, spavati u šumi tog sustava, brati gljive tog sustava, koristiti sunčevu energiju tog sustava, kišnicu tog sustava, a mislim da uskoro neće značiti ni da se smije obraćati drugim ljudima koji su dio tog sustava.

Zar možete zamisliti budućnost u kojoj će se neki bradonja hvaliti kako on smije sve, zato što nije dio sustava. Kada članak u njemu izađe u dnevnim novinama, drugi ljudi će navaliti na šaltere sa ispisnicama iz sustava, a službenik će im odgovoriti, vi ne smijete jer su vas roditelji dobrovoljno upisali u sustav, a Marko Marković je dobio ispisnicu jer su ga njegovi roditelji upisali pod prisilom? I ljudi će se jednostavno okrenuti i otići? A sustav će dozvoliti da bude namagarčen, i neće promijeniti ni jedan propis kako bi Marka Markovića ponovno vratio u lance?
Problem je rješenje

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #6 u: 23 Prosinac, 2014, 22:31:12 »
Bok Nikola!

Gle, iz tvojih poruka, jasno je vidljivo da imas cvrsti stav. Cilj mojeg informiranja kao takvog, nije da u nekoga ugradi odredjeno vjerovanje u nesto, vec da ga informira. O dalje poduzetim akcijama, pojedinac odlucuje sam, odgovorno i za sebe. Cvrsti stav je vrlo dobra karakteristika covjeka za donositi odluke, ali pod uvjetom da je baza istinita. Dakle, trebas znati, da li ti je baza (znanja) istinita ili vjerujes da je.

Ako te zaista zanimaju odgovori na tako banalna pitanja, preporucam da sjednes i provedes nesto vremena proucavajuci tu tematiku. Sve ostalo bilo bi puko prepucavanje s nekim u koga nemas povjerenja zbog rigidnog stava. Gubljenje vremena.

Evo dodatne informacije:
http://cromalternativemoney.org/index.php/en/forum/76-stvarni-svijet-drutvo-i-drutvene-znanosti
http://zvono-istine.org/
http://radioliberum.org/

U zvono-istine.org rasprava se odvija u komentarima na dnu stranice, isto pogledaj arhivu na dnu stranice, ima mnogo primjera iz realnog zivota, audio i video...

Nikola

• Admin
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • Adm
« Odgovori #7 u: 24 Prosinac, 2014, 09:26:03 »
Nemam čvrsti stav i nije mi želja mijenjati tuđe stavove nego raditi na svojima. Ove informacije koje si stavio su korisne i zanimljive a potencijalna rasprava o tim informacijama može rezultirati novim korisnim informacijama.

Na forumu za permakulturu smo, a u permakulturi ljudi nađu primjenu čak i za prazne limenke od pive. Za takve primjene potrebno je znanje, i zbog toga smo ovdje. Da netko ovdje objavi fotografiju prazne limenke, ja bih rekao da to ništa ne valja, i da je bolja puna, dok mi netko ne objasni kako iskoristiti tu praznu. Odnosno, ja svojim komentarima samo tražim širu sliku.
Problem je rješenje

TB

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
  • -Given: 705
  • -Receive: 217
« Odgovori #8 u: 24 Prosinac, 2014, 17:39:31 »
U americi je bio freeman popularan prije par godina ali na kraju sistem uvijek prekrši, zanemari ili promijeni svoja pravila igre osim par slučajeva:

https://www.youtube.com/watch?v=-DjEPisN2Jc

Svaka čast ljudima ali trenutno mi se čini da bolje pričekati da se sistem raspadne sam od sebe nego ići protiv njega njegovim metodama.

Harp

• Global Moderator
  • Legenda foruma
  • Thank You
« Odgovori #9 u: 15 Studeni, 2017, 19:58:14 »
Dijete novog doba

"...
Dosta je bilo toga da hranimo sustav svojom djecom. Shvaćate? Sustav postoji samo radi ljudi koji za njega rade i koji mu daju (žrtvuju) svoju djecu. Kad bismo svi rekli jednoga dana NE, NEč†EMO VIŠE SUSTAV HRANITI SVOJIM MESOM I SVOJOM ENERGIJOM- nestalo bi ideje demona Kracija- nitko više ne bi bezumno slušao program usađen vračevima, nestalo bi politike, poreza i ostalih gluposti koje ljude čine umornima i nervoznima.

Dosta je bilo izvlačenja da nas je strah i da mi ne znamo- znamo i strah je samo program koji treba prevazići. Dosta je toga da dajemo svoju djecu drugima da ih „uče“, vrijeme je da preuzmemo odgovornost za njih i damo im najbolje od sebe. Mi možda ne živimo u raju, možda je većina nas do sad kročila paklom, ali zar zbog toga tamo moramo i svoju djecu tjerati?..."

http://kontrolauma.org/dijete-novog-doba/

Clanak o porodu kod kuce - iskustvu jedne majke koja je prepoznala neke manjkavosti sistema, kao i svoju odgovornost za novi zivot. Ja bih takve ljude u buducnosti podrzao i pomogao im, i bilo bi zanimljivo takva iskustva vidjeti u medijima umjesto npr todorica, neutazne prodaji domovine i ostale idiotarije.

Što je to Perforum?

Dobrodošli u našu zajednicu!

Ovaj forum je pokrenut 2012. godine sa idejom stvaranja mjesta za druženje, upoznavanje ljudi zainteresiranih za razmjenu znanja i iskustva o permakulturi i bliskim područjima, a ponekad i mjesto gdje bi se požalili ako nam nešto nije po volji ili ne ide kako smo zamislili. Tijekom godina, sakupila se velika količina vrijednih informacija zahvaljujući sudjelovanju i doprinosu aktivnih članova.

Mnogi posjetitelji traže samo brzi odgovor na neko pitanje, pritom zaboravljajući da im ga je prethodno netko želio i omogućiti. Zapamtite, svako znanje i iskustvo koje imate je vrijedno i uvelike može drugome pomoći. Stoga vas pozivamo da nam se pridružite i učinite raznolika znanja dostupnim a zajednicu cjelovitom.