Dr. Srećko Sladoljev mi je zaista ok, veoma racionalan i stručan.
Ljekove obično dajemo bolesnim ljudima u nadi da će im pomoći. Cjepiva dajemo zdravoj djeci u nadi da im neće naškoditi. Koliko sam ja uspio razabrati, nije pitanje hoće li im naškoditi, već samo u kojoj mjeri. Većina cjepiva sadrži spojeve aluminija koji su neurotoksični. Ovi se spojevi koriste kao "provokatori" obrambenog sustava. Oni u tijelu ostaju mjesecima ili godinama i polako se otpuštaju iz mišićnog tkiva u ostatak tijela. Kada takav spoj dođe u kontakt sa neuronima, razara ih. Gdje će se to dogoditi i koliku će štetu uzokovati, može se samo nagađati. Kod djece koja su redovito cijepljena česti su problemi sa vidom, koncentracijom, motorikom, govorom, učenjem.
Zanimljivo je i kako se testira sigurnost cjepiva prije stavljanja na tržište (kliničko ispitivanje). Prvo, pojedinac se posmatra veoma kratko. Ako on padne u komu mjesec dana nakon primanja cjepiva, to više nije dio statistike koja se provodi 5 dana. Drugo, učinak cjepiva se ne uspoređuje sa pravim placebom (saline, fiziološka otopina) nego sa drugim cjepivom koje je navodno dokazano sigurno. Sad, ako 1% ispitanika koje je primilo novo cjepivo doživi vrlo teške komplikacije, a isto toliko ih doživi i u skupini sa starijim "sigurnim" cjepivom, onda je i novo cjepivo sigurno, kaže se kako teških nuspojava nema (1% - 1% =0%). Kada se prati cijela linija studija, što sam ja i učinio, onda moramo proučiti i kako je to starije cjepivo dobilo ocjenu da je sigurno. Tako dođete do još jednog ispitivanja, pa još jednog, i na kraju nekog starog cjepiva koje je testirano u odnosu na placebo. Jedino što ni taj placebo nije pravi placebo nego aluminijev adjuvans bez aktivne tvari (virusa). Znači uspoređuje se cjepivo koje se sastoji od virusa i adjuvansa sa samim adjuvansom a ne sa neuzimanjem cjepiva. Tek kada krenete u studije koje su ocjenile kako je sam adjuvans siguran, shvatite kakva je to Zona Sumraka. Ovakvih studija nema mnogo, zapravo se skoro svi znanstveni radovi direktno ili indirektno pozivaju na jednu. U toj jednoj, zamorce su hranili aluminijevim laktatom i polako povećavali dozu. Pri dozi od 62 mg Al/kg primjetili su poremećaj motoričkih funkcija. Onda odredili pravilo: ako je ta doza štetna za zamorce, onda je za bebe sigurna doza od 2 mg Al/kg. Kako su to izračunali, ostaje misterija. Sljedeća misterija je kako su zaključili da ono što je sigurno progutati, odjednom je sigurno i iglom ubrizgati u mišić. I treća misterija je kako to da ako su utvrdili sigurnu razinu za aluminijev laktat, onda se ta razina odnosi i na aluminijev fosfat i aluminijev hidroksid koji se nalaze u cjepivima.
Čovjek bi pomislio da liječnici imaju informacije koje su meni bile nedostupne, ali nije tako. Liječnici ne znaju za ovo gore. Oni su došli do one prve rečenice u kojoj piše da je cjepivo sigurno i to je bilo dovoljno. Na moja pitanja nisu imali odgovor.